Obligațiile deținătorilor de fose septice!

Prin hotărârea nr. 714 din 26 mai 2022 au fost apobate criteriile pentru autorizarea, construcţia, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea şi întreţinerea sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 527 din 27 mai 2022.
Conform acestor criterii, fosele septice, pot fi autorizate numai acolo unde instalarea unei reţele publice de canalizare nu se justifică din punctul de vedere al impactului asupra mediului sau din motive economice. Prin excepţie, pentru utilizatorii persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, pot fi autorizate sistemele individuale adecvate până la punerea în funcţiune a sistemelor publice de canalizare nou-înfiinţate, la care au obligaţia de a se racorda în termen de cel mult un an de la punerea în funcţiune a acestora.

Fosa septică este o stație de epurare și colectare a apelor uzate menajere, folosite zilnic într-o gospodărie. Întregul sistem este conectat la canalizarea casei tale și îngropat sub pământ. Orice tip de fosa septică ai instalată, va avea în mod obligatoriu și o gură la suprafață prin care să se poată executa vidanjarea.

Dacă fosa septică nu a fost vidanjată în ultimii 2 ani, sau ai în curte zone ude sau în care apa băltește pe lângă țevile de drenaj din sol, apa la toaletă se scurge greu, ai mirosuri urâte de la canalizare în casă ar trebui să apelezi la un serviciu de vidanjare.
Este o necesitate periodică dacă vrei ca totul să funcționeze cum ar trebui. Atunci când fosa septică este vidanjată cum trebuie, sunt șanse mai mici să apară avarii la sistem sau nevoia de reparații care ar fi mult mai scumpe decât vidanjarea fosei septice.
Informații și programări la tel: 0740 915 141 sau www.vidanjare.inchiriez-scule-utilaje.ro

(P)

2 Thoughts to “Obligațiile deținătorilor de fose septice!”

  1. […] persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare… Articolul Obligațiile deținătorilor de fose septice! apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    La Criseni fișele se scurg direct în șanțuri sau în vale

Leave a Comment