O nouă ediție a Târgului Olarilor la Zalău

 

Târgul Olarilor se va desfășura la Zalău în perioada 27-29 septembrie 2024, în continuarea ideii de promovare a ceramicii populare tocmai la Zalău, un vechi centru de olărit, unul dintre cele mai importante din regiune în ultimii 300 de ani.

Programul va fi extins cu o componentă științifică: vineri, 27 septembrie, începând cu orele 17, în Sala Porolissum a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj va avea loc o expoziție ce va prezenta ceramica „neagră“ din Sălaj, iar de la ora 17,30 vor urma prezentări din partea unor etnografi și cercetători în tema ceramicii cu fundal decorativ negru din variate zone ale țării. Acest program este dedicat publicului larg.

Olarii vor fi sâmbătă și duminică la standurile din târg pe pietonala din centrul orașului, în cadrul evenimentului „Haidaț pe la noi”. Meșterii invitați în acest an vin din Sălaj, Bihor, Satu Mare și Hódmezővásárhely (Ungaria), fiecare aducând marfă de calitate, care în bună parte se inspiră din tradiția ceramicii transilvane.

M. S.

One Thought to “O nouă ediție a Târgului Olarilor la Zalău”

  1. […] din Sălaj, iar de la ora 17,30 vor urma prezentări din partea… Articolul O nouă ediție a Târgului Olarilor la Zalău apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment