Fraierii plătesc taxe

Daniel Mureşan

Guvernul a aprobat mai multe facilităţi pentru ca persoanele sau firmele cu datorii să achite debitele restante până la 25 noiembrie. Astfel, au fost anulate dobânzile şi penalităţile de întârziere. Deci, eu sunt prost că mi-am plătit taxele la timp. Probabil și tu la fel. Oare nu ar fi mai bine să nu mai plătesc nici eu, să aștept următoarea amnistie?
Finanțiștii spun că banii înseamnă încredere și putere. Dacă tot ne jupoaie statul ăsta de taxe, înseamnă că ar trebui să fie puternic. Eu spun că nu e puternic, din moment ce ne asaltează anual cu noi taxe. Nu-i mai ajung banii, fiindcă cheltuie prea mult. Oare nu ar fi mai simplu să strângă cureaua și să lase contribuabilul să respire? Iar pe cel ce nu-și plătește taxele să-l penalizeze, nu să-l grațieze. Liz Truss, fostul premier britanic, spunea că reducerea taxelor e corectă din punct de vedere moral și economic, iar la o mărire a lor nu-i suficient să invoci sloganuri frumoase, mai trebuie să fii și credibil. La noi e doar gargara, că sunt măsuri bune, necesare, doar că în câteva luni ni se spune că ceva scârțâie. Și scârțâie aproape permanent. Guvernanții noștri nu înțeleg că un sistem de impozitare nu își atinge scopul dacă nu e ajutat și de alte pârghii pentru a mișca economia.
O firmă plătește 63% din cifra de afaceri doar taxe și impozite. Guvernatorul Băncii Naționale spune public „ca să supraviețuiești în România, trebuie să faci evaziune fiscală”. Copiii mor în spitale, iar statul cheltuie 400 de milioane de euro pentru construcția unei singure biserici. Ce țară e asta? Pentru ea muncim și plătim taxe? Să le spunem copiilor noștri să își iubească țara? Probabil ne vor întreba: asta-i țară?

3 Thoughts to “Fraierii plătesc taxe”

  1. […] înseamnă că ar trebui să fie puternic. Eu spun că nu… Articolul Fraierii plătesc taxe apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    daca nu platesc toti taxele se va constata adevarul.inca nu suntem destul de convingatori.

  3. Anonim

    Taxele trebuie plătite, sa trăiască bine PSD, PNL și institutiile de forță. Nu contează ca sunt copii care se culca flamanzi.

Leave a Comment