Virusul West Nile: primul deces în Sălaj

Primul caz de infectare cu virusul West Nile din Sălaj a fost confirmat la un bărbat de 76 de ani, acesta decedând, în cursul săptămânii trecute, pe fondul mai multor comorbidităţi.

„Persoana la care s-a conformat infecţia cu virusul West Nile a avut şi alte comorbidităţi, fiind internată, pe rând, la secţiile interne, infecţioase şi în cele din urmă al ATI. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii bărbatului în vârstă de 76 de ani”, a declarat pentru AGERPRES directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş.

Recomandări pentru populaţie: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre); să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei; să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

One Thought to “Virusul West Nile: primul deces în Sălaj”

  1. […] directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj,… Articolul Virusul West Nile: primul deces în Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment