Incendiu de proporții în Maramureș. Intervin și pompierii sălăjeni

Incendiul de proporții, de vegetație uscată, pornit pe pășunea dintre localitățile maramureșene Lăpușel, Coltău și Arieșu de Pădure și scăpat de sub control s-a extins, sâmbăta după-amiază, la casele din apropiere, fiind afectate șapte gospodarii si un rezervor de motorina, au informat anterior reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș, conform Agerpres.

IGSU informează că pentru stingerea incendiului s-a dispus creșterea capacității operaționale la nivel I, fiind chemați și pompierii aflați în turele libere, precum și colegi din județele învecinate, iar numărul total de pompieri militari care acționează este de peste 150.

„Pentru gestionarea optimă a situației de urgență s-a dispus creșterea capacității operaționale nivel IV, sens în care personalul aflat la serviciu va fi suplimentat cu cel aflat în turele libere. Astfel, efective cu tehnica de intervenție au fost suplimentate din județele Satu Mare, Sălaj, Bistrița-Năsăud și Cluj , pentru a veni în sprijinul forțelor ISU Maramureș, în zona fiind peste 150 de pompieri, la care se adaugă Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU), numărul total de personal operativ fiind în creștere”, menționează informarea transmisă de IGSU.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că un avion al Ministerului Apărării Naționale a plecat în Maramureș, în zona unde are loc incendiu de vegetație.

M. S.

One Thought to “Incendiu de proporții în Maramureș. Intervin și pompierii sălăjeni”

  1. […] in turele libere, precum si colegi din judetele invecinate, iar numarul total… Articolul Incendiu de proporții în Maramureș. Intervin și pompierii sălăjeni apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment