Dacia Bigster, noua senzație pe piața auto

SUV-ul Dacia Bigster, cel mai mare și mai scump model al mărcii românești construit vreodată, va debuta public la Paris, dar startul producției nu va avea loc în acest an, ceea ce înseamnă că modelul nu va contribui la rezultatele uzinei din Mioveni în 2024, se arată într-u material Profit.ro.

Noul SUV, care va duce marca Dacia pentru prima dată nu doar la lungimi de peste 4,60 metri, ci și la prețuri de peste 30.000 de euro, va avea premiera pe 14 octombrie, la Paris, în prima zi a salonului Mondial de l’Auto.
În paralel, uzina din România intră în procesul de pregătire a producției, care presupune adaptarea instalațiilor și echipamentelor la noul model. Primele mașini, cele de preserie, vor fi produse la final de an, însă producția de serie va debuta doar în 2025, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Deși despre Bigster s-a spus că este doar un Duster mai lung, Dacia a încercat să diferențieze cele două modele astfel încât Bigster să ofere mai multă eleganță și confort șoferului și pasagerilor, astfel încât mașina să fie percepută ca un vehicul veritabil de călătorii lungi. „Bigster va fi mai mult un SUV, va fi un automobil pentru cruising, pentru călătorii mari, este ceea ce caută oamenii la  crossoverele din segmentul C. Caută o mașină spațioasă, cu poziție înaltă, confort, volum și toate astea le vom oferi cu noul Bigster”, a explicat Denis le Vot, CEO al mărcii Dacia. Printre elementele diferite ale lui Bigster ar putea fi dispariția piesei de plastic negru de pe ușă, care sugerează un snorkel de off-road și care, de fapt, nu are niciun rol pe Duster.

Prețul lui Bigster va depăși fără discuție pragul de 20.000 de euro, dar nu se va îndepărta prea mult de acesta. Estimările Profit.ro vizează un nivel de start pentru ECO-G de aproximativ 22.000 de euro, cu aproximativ 25.000 de euro pentru echiparea de top, cu motorul similar. În privința versiunilor 4×4, lucrurile sunt greu de anticipat, deoarece este foarte posibil ca Bigster să nu mai ofere tracțiunea mecanică de pe Duster, ci doar pe cea hibridă, care va fi cu mult mai scumpă. Putem estima însă că un Bigster cu noua motorizare hibrid, în echipare Essential, va costa aproximativ 28.000 de euro. La fel de sigur este faptul că Bigster va fi prima mașină Dacia care va depăși 30.000 de euro în echiparea cea mai scumpă.

M. S.

One Thought to “Dacia Bigster, noua senzație pe piața auto”

  1. […] de euro, va avea premiera pe 14 octombrie, la Paris, în prima zi a salonului… Articolul Dacia Bigster, noua senzație pe piața auto apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment