Portretul lui Papa Francisc, realizat de un pictor sălăjean pentru Vatican

Vasile Valentin Both, pictor sălăjean originar din localitatea sălăjeană Luminișu, este artistul care a realizat și furnizat portretul Sfântului Părinte, Papa Francisc, lui Don Juan Paradell, organist emerit al Celebrărilor liturgice papale la Bazilica Papală Sfântul Petru din Vatican și Corul Capelei Muzicale Pontificia Sixtină, cu ocazia Internaționalului Santander Festival. Vasile Valentin Both este artistul crescut la sat, pe ulița prăfuită, lângă oameni buni și înțelepți, iar toate aceste „ingrediente” specifice satului ardelenesc l-au influențat în cariera sa artistică. Este un om blând, simplu, îndrăgostit de satul natal.

 

În ultimii ani, pictorul a fost  implicat în nenumărate acte de caritate alături Fundația Internațională „Jose Carreras”. Anul trecut, sălăjeanul a organizat mai multe expoziții de pictură la sediul Consulatului General al României la Bilbao, cu sprijinul autorităților locale și regionale spaniole. Vasile Valentin Both locuiește din anul 2004 în orașul spaniol Torrelavega, situat în comunitatea autonomă Cantabria. În decursul anilor a realizat mai multe expoziții personale și colective, lucrările sale făcând deja parte din mai multe colecții particulare din străinătate.

Sursa fotografiilor: facebook Vasile Valentin Both

One Thought to “Portretul lui Papa Francisc, realizat de un pictor sălăjean pentru Vatican”

  1. […] un om blând, simplu, îndrăgostit de satul natal.   În… Articolul Portretul lui Papa Francisc, realizat de un pictor sălăjean pentru Vatican apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment