Lipsa apei afectează producătorii locali

Sălajul a fost afectat din cauza secetei din mai multe puncte de vedere. Un subiect mai sensibil ar fi economia locală. De la domeniul Horeca sau Beauty până la oamenii care îşi vând producţiile proprii în piaţă, lipsa apei a periclitat desfăşurarea normală a muncii.
În momentul de faţă, la Piaţa Centrală din Zalău nu există producători care să depindă doar de apa de la Compania de Apă. Toţi aceşti fermieri au fântâni proprii sau se folosesc de apa văilor din apropiere.
Producţia este mai puţină, munca şi grija pentru legumele şi fructele fără apă, mai multă. Preţurile au fost majorate cu aproximativ doi – trei lei faţă de anul trecut, dar cumpărătorii sunt nemulţumiţi, chiar dacă şi ei au simţit ce însemnă să rămâi fără apă.
Pe de altă parte, producătorii de lactate spun că preţurile nu sunt schimbate faţă de anul trecut, cu toate că şi animalele au de suferit din cauza lipsei apei.
Fermierii afirmă că ploaia, în momentul de faţă, nu ar mai ajuta cu nimic, deoarece este prea târziu. Legumele şi fructele sunt prea afectate, iar puţinele produse salvate nu reuşesc să acopere costul producţiei.
În şedinţa de joi, 22 august, Dari Toma, prefectul Sălajului, a scos în evidenţă creşterea consumului de apă de la casele din perimetru Zalăului. Acesta sfătuieşte locatarii să nu mai utilizeze apa pentru gazoane sau agricultură, pentru a nu perturba consumul local de apă.

Sur Larisa-Maria

One Thought to “Lipsa apei afectează producătorii locali”

  1. […] apropiere. Producţia este mai puţină, munca şi grija pentru… Articolul Lipsa apei afectează producătorii locali apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment