Se scumpește apa!

Compania de Apă Someș S.A. anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare, începând cu 1 septembrie 2024, după cum urmează:
* preț apă potabilă : 6,16 lei/mc inclusiv TVA (9%)
* tarif canalizare-epurare : 6,53 lei/mc inclusiv TVA (9%)
Compania face precizarea că rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2024-2028, conform hotărârii nr. 28/09.08.2024 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare aferent Programului Dezvoltare Durabilă – PDD, încheiat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Compania de Apă Someș S.A.
Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a șasea finanțare în valoare totală de peste 625 milioane lei, lucrările în cadrul acestui program acoperă perioada de programare 2021-2027.
Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 233/14.08.2024. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 septembrie.

M. S.

4 Thoughts to “Se scumpește apa!”

  1. […] Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și… Articolul Se scumpește apa! apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. eu

    Facturi separate pentru fiecare apartament cand??? Ca sunt o gramada de scari de bloc unde cate un vecin nesimtit nu vrea sa plateasca apa si trebuie sa-i plateasca vecinii apa ca sa nu ramana tot blocul fara apa. Vi se pare corect? Si nu sunt putine cazuri!

  3. Anonim

    Fac ce vor
    Suntem prosti ca acceptăm. Până acum câțiva ani plăteam câte 70-80 mc apa / apartament. De când ne-am montat apometre au scumpit-o cât au vrut ei. Acuma e nevoie de bani de campanie electorală și de salarii nesimțite

  4. Anonim

    Pe ce criterii se scumpește? Din cauză ca e galbenă la culoare?vedeți ca la palinca dacă e galbenă e mai scumpa

Leave a Comment