Alte fragmente din haos

Daniel Săuca

Ciudățenii: „Creşterea salariilor – 12,5 la sută continuă să fie cu mult peste creşterea inflaţiei – 4,9 la sută, ceea ce alimentează creşterea preţurilor” (zf.ro). Nicicum nu-i bine. Să vedem ce măsuri va lua Guvernul pe tema (celebră, cum altfel) a reducerii deficitului bugetar. În super-anul electoral 2024. Dacă nu cumva vom avea un plan pe șapte ani…
CTP: „Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci nu fac la un loc cât David Popovici din punct de vedere intelectual” (adevarul.ro). Interesantă sentință. Prin exagerare.
„Zamfir Dejeu, specialist în folclor, DESFIINȚEAZĂ momentul de dansuri populare de la UNTOLD: Comercialul sufocă TRADIȚIA” (cluj24.ro). Cine mai ascultă de specialiștii în folclor? Oare ce mai înseamnă azi folclorul? Dar tradiția/tradițiile? Nu vă grăbiți să răspundeți.
Nu se înțeleg nici „suveraniștii”? „Cum a eșuat din fașă alianța electorală Simion – Șoșoacă. Liderul AUR: «Îmi pare rău că am coborât în această cocină»” (digi24.ro). Cocină? Stați oleacă, încă nu a început cu adevărat campania electorală. Încă vreo două săptămâni, așa. După ce (își) revin partidele din concedii…
„Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate” (adevarul.ro). Oare a câta lege a pensiilor va intra în vigoare? Mai țineți minte câte recalculări au avut loc? Despre pensiile speciale nicio veste?
„Spionajul rusesc: Zelenski face un «pas nebunesc» prin invadarea regiunii Kursk / Washingtonul «caută un înlocuitor pentru el», pretinde Moscova” (g4media.ro). Cu manipulări sau fără, cu propagandă sau fără, din păcate războiul continuă. Și nu e doar conflictul din țara vecină… Siegfried Mureșan: „Dacă noi credem că nu suntem în conflict cu Federația Rusă, greșim. Federația Rusă este într-un conflict cu noi, cu România, și cu toată Europa” (hotnews.ro). Oare?

Leave a Comment