APIA oferă informații cu privire la Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că sistemul informatic al agenției este pregătit ca începând cu data de 16 octombrie să demareze Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri de plată în anul 2024. În Campania 2024, Comisia Europeană și statele membre susțin menținerea derogării cu privire la plata avansului de până la 70% pentru intervențiile sub formă de plăți directe în temeiul titlului III capitolul II din Regulamentul 2021/2115 și de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul intervențiilor de dezvoltare rurală bazate pe suprafață și pe animale din cadrul titlului III capitolul IV din Regulamentul 2121/2115. Totodată, această măsură se va vota la nivelul Comisiei Europene în data de 5 septembrie 2024. APIA reamintește fermierilor care au depus cerere de plată în Campania 2024, în această perioadă inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate desfășoară controlul la fața locului pentru cererile eșantionate în acest scop. Cu toate că în acest an Campania de depunere a cererilor de plată a început cu o lună mai târziu decât în anii precedenți, termenul de finalizare a controalelor pe teren este de cel târziu până la data de 11 octombrie, cu excepția controalelor pentru cerințele și obligațiile specifice, care se vor efectua în iarnă sau în primăvara anului următor. Reamintim fermierilor că, în afara controalelor efectuate de inspectorii APIA, următoarele instituții efectuează controale specifice, astfel:

  • Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
  • Autoritatea Naţională Fitosanitară
  • Agenția Națională pentru Zootehnie

În ceea ce privește procentul fermierilor controlați până în data de 6 august inclusiv, procentul este de 31,87% din eșantionul total, iar procentul parcelelor verificate la fața locului este de 32,3% din totalul parcelelor de controlat. În cazul în care fermierii refuză efectuarea controlului pe teren, cererea de plată va fi respinsă de la plată. În campania 2024 au fost selectați pentru control clasic pe teren, sector vegetal, un număr total de 7.912 fermieri, pentru controlul clasic pe teren, sector zootehnic un număr de 5.356 fermieri, iar pentru controlul pe teren privind condiționalitatea, 1.314 fermieri. Ca în fiecare an, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură se bazează pe cooperarea și sprijinul fermierilor pentru ca această activitate să se desfășoare în mod corespunzător.

One Thought to “APIA oferă informații cu privire la Campania 2024”

  1. […] în cazul sprijinului acordat în cadrul intervențiilor de dezvoltare… Articolul APIA oferă informații cu privire la Campania 2024 apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment