Firmele nu mai pot plăti numerar la Finanțe

Reprezentanții unor firme mergeau la sediile ANAF cu banii numerar pentru a-și plăti taxele. Acest lucru nu se va mai putea face, conform unei modificări la Codul de procedură fiscală aflată în dezbatere la Ministerul Finanțelor. Astfel, firmele sunt obligate să plătească taxele, precum și orice alte sume care se încasează în conturile deschise la unitățile trezoreriei statului, prin decontare bancară sau card bancar.

Motivul menționat de Ministerul Finanțelor este faptul că se are în vedere determinarea contribuabililor de a folosi conturile bancare în relația cu statul, „întrucât aceste categorii de contribuabili datorează bugetului general consolidat sume semnificative de obligații, iar plata în numerar la unitățile trezoreriei statului nu este recomandată, existând numeroase riscuri pe timpul deplasării până la sediul acestora”.

M. S.

One Thought to “Firmele nu mai pot plăti numerar la Finanțe”

  1. […] bancare în relația cu statul, „întrucât aceste categorii… Articolul Firmele nu mai pot plăti numerar la Finanțe apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment