Creează amintiri preţioase: 7 activități de vară pentru copii şi părinţi

Vara este anotimpul ideal pentru a planifica activităţi frumoase în familie, mai ales că cei mici sunt în vacanţă. Vestea bună e că poţi să pui la cale foarte uşor o mulţime de activităţi fun şi relaxante, indiferent de bugetul de care dispui sau de zona în care locuieşti. De la plimbări cu bicicleta şi până la seri de jocuri, ai o mulţime de ocazii să creezi amintiri frumoase cu cei dragi vara aceasta.

Iată 7 activităţi de vară pentru copii şi părinţi pe care merită să le încerci:

 Învaţă-i pe mici să meargă pe bicicletă

 Mersul pe bicicletă e un skill super util, pe care cei mici e bine să îl deprindă cât mai devreme. Dacă îţi doreşti o activitate fun şi utilă alături de copii, iar aceştia au vârsta potrivită, învaţă-i să meargă pe bicicletă. Poţi face asta în parc, în grădina sau în cartier, cu condiţia să alegi un loc liniştit, unde nu circula maşini.

Pentru tinerele domnişoare, alege o bicicletă de fete, în culorile potrivite. Printre cele mai populare nuanţe când vine vorba de biciclete pentru fete se număra roz, oranj şi mov. Majoritatea bicicletor pentru fete au deja incluse toate accesoriile necesare, de la roţi ajutătoare şi până la sonerie. Preţul bicicletelor pentru fete începe de la 500 de lei şi variază în funcţie de model şi dimensiuni.

Pentru băieţi, alege biciclete în culori precum albastru, negru sau mov, poate chiar cu desene ale personajelor preferate, precum Superman sau Batman.

Când alegi să achiziţionezi biciclete pentru cei mici, e posibil să ai nevoie în viitor şi de accesorii. Printre cele mai populare se număra suporturile de biciclete, dar şi piesele pentru biciclete precum soneria sau roţile ajutătoare.

Faceţi origami

Origami reprezintă o activitate foarte simpatică, de care întreaga familie se poate bucura. Aceasta implica realizarea de forme şi figurine diverse din hârtie, uneori cu ajutorul unor accesorii precum foarfeca sau lipiciul. Găseşti tutoriale de origami atât online, cât şi în cărţi de specialitate.

Această activitate e perfectă pentru zilele caniculare de vară, când toată familia e acasă. Desigur, se pretează şi pentru picnicuri, excursii sau joacă în parc.

 Organizaţi un picnic

 Un picnic e o modalitate minunată de a petrece timp cu cei dragi în aer liber, să vă bucrati de natură şi soare. Alege o zi când temperaturile sunt plăcute şi pune la cale un picnic. Ai nevoie de o pătură, un coş cu snackuri şi băuturi şi câteva jocuri care să facă timpul să treacă mai frumos. Poţi opta pentru jocuri de societate, un set de badminton sau un pachet de cărţi.

 Creaţi o cutie a amintirilor

 O cutie a amintirilor poate să conţină o mulţime de obiecte diverse, similar cu o capsulă a timpului: poze, mesaje scrise pe hârtie, reviste, CD-uri, jucării de mici dimensiuni, desene sau cărticele. Întreaga familie poate să participe la crearea unei astfel de cutii, care să surprindă cele mai frumoase sau interesante lucruri din perioada prezenta, fie că este vorba de anul în curs, fie că este vorba de începutul său sfârşitul unei decade.

 Crearea unei astfel de cutii implica lucru manual, creativitate şi multă distracţie.

Mergeţi la teatru

O piesă de teatru poate să fie o gură de aer proaspăt pentru întreaga familie. Vă bucuraţi de artă, de poveşti, dar şi de o ieşire în oraş, poate chiar şi o plimbare înainte sau după piesa. În funcţie de vârsta celor mici, cauta o piesă adecvată, care să fie pe placul întregii familii, de la mic la mare.

 Puneţi la cale o seară a jocurilor

 O seară a jocurilor poate să fie o metodă excelentă pentru a te distra şi a petrece timp de calitate cu copii, dar şi cu părinţii, fraţii, naşii sau chiar prietenii. O mulţime de jocuri de societate se pretează pentru întreaga familie, de la Monopoly şi până la Activity, Căţân sau Twister.

Poţi adăuga la această reţetă şi o cină delicioasă şi câteva băuturi răcoritoare. O cină homemade sau câteva gustări comandate de la restaurante ori chiar ideea de pizza night, toate merg de minune cu o seară dedicată jocurilor.

 Testaţi o reţetă nouă

Dacă celor mici le permite vârstă, ce ar fi să vă jucaţi puţin în bucătărie? Gătitul reprezintă o activitate minunată pentru întreaga familie şi chiar îi poate ajuta pe copii să îşi antreneze skilluri utile, printre care creativitatea. Pentru adulţi, gătitul poate fi o activitate relaxantă, unde mai pui că te poţi bucura de roadele muncii tale imediat ce mâncarea e gata.

Alege o reţetă care să fie pe placul întregii familii, pregătiţi ingredientele şi treceţi la treabă. În funcţie de vârsta copiilor, oferă-le sarcini uşoare şi adecvate.

 

Găseşte inspiraţia în ideile de mai sus ca să organizezi activităţi distractive şi pline de voie bună pentru întreaga familie. De la copii şi până la părinţi, naşi, prieteni sau chiar bunici, oricine poate încerca variantele de mai sus.

 

 

One Thought to “Creează amintiri preţioase: 7 activități de vară pentru copii şi părinţi”

  1. […] pe care merită să le încerci:  Învaţă-i… Articolul Creează amintiri preţioase: 7 activități de vară pentru copii şi părinţi apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment