Posturile din şcolile sălăjene, fără candidaţi

O situaţie fără precent în Învăţământul sălăjean! Peste 100 de posturi, dintre cele peste 270 vacante pentru anul şcolar următor, nu au candidaţi.
Inspectorul şcolar de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Viorel Lungu, a declarat că sunt doar aproximativ 150 de candidaţi pentru cele 274 de posturi scoase la concurs în şedinţele de astăzi şi mâine. „Aceştia sunt candidaţii care au obţinut note peste 5 la concursul de titularizare din 2 august, precum şi dintre cadrele didactice care au susţinut concursul în anii precedenţi şi nu au obţinut un post. Astfel, dintre cele 274 de posturi vacante, aproximativ 100 vor rămâne neocupate în şedinţele de repartizare programate pentru zilele de 30 şi 31 august”, ne-a declarat Viorel Lungu.
Potrivit acestuia, dintre cele aproximativ 270 de posturi, 164 sunt complete iar 100 sunt fracţiuni de normă. „Urmează ca posturile rămase libere să fie ocupate prin concursuri organizate la nivelul unităţilor şcolare în perioada 1-15 septembrie”, a precizat Lungu.
În zilele anterioare au avut loc şi mişcările de personal deja încadrat în şcoli. Astfel, au fost soluţionate 22 de dosare pentru detaşare la cerere, 46 de dosare pentru detaşare în interesul învăţământului şi două pentru restrângere de activitate.

Leave a Comment