Cine trebuie să depună formularul 216 „Declarație privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare”

AJFP Sălaj face cunoscut contribuabililor că OPANAF nr. 3.738/2024 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 216 „Declarație privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare”, precum și a Procedurii privind modalitatea în care se realizează colaborarea dintre organul fiscal local și organul fiscal central privind primirea/transmiterea unor informații referitoare la contribuabilii care datorează impozit special pe bunurile imobile de valoare mare,  a fost publicat în  Monitorul Oficial nr. 689 din 17 iulie 2024.

Formularul 216 se completează și se depune la organul fiscal central competent de către următorii contribuabili:

a) persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au în proprietate/proprietate comună clădiri rezidențiale situate în România, dacă valoarea impozabilă a clădirii, calculată potrivit art. 457 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, depășește 2.500.000 lei. În acest caz, declarația se depune la organul fiscal central competent până la data de 30 septembrie inclusiv a anului fiscal curent;

b) persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/înregistrate în România a căror valoare de achiziție individuală depășește 375.000 lei. În această situație, declarația se depune la organul fiscal central competent până la data de 31 decembrie inclusiv a anului fiscal curent.

One Thought to “Cine trebuie să depună formularul 216 „Declarație privind impozitul special pe bunurile imobile și mobile de valoare mare””

  1. […] la organul fiscal central competent de către următorii contribuabili:… Articolul Cine trebuie să depună formularul 216 „Declarație privind impozitul special pe bunurile imobile… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment