Dezastre. Scandaluri. Noi fragmente din haos

Daniel Săuca

Alt dezastru. „Agricultura se confruntă cu cea mai mare criză de până acum, iar proprietarii şi managerii de ferme cred că 2024 va fi pentru acest sector ceea ce a fost pentru imobiliare criza din 2008. Galaţiul şi Vrancea sunt cele mai afectate judeţe, cu recolte de porumb şi floarea-soarelui aproape inexistente” (zf.ro). Să vedem dacă se va adeveri dezastrul anunțat. Unii spun că a fost un an bun pentru agricultură…

Alt scandal. „Remus Pricopie, rectorul SNSPA, avertisment pentru Mircea Geoană: «Nu exclud să asistăm la declanșarea unor investigații de natură penală» / Folosește însemnele NATO pentru a face cea mai amplă campanie politică de tip clandestin din ultimii 30 de ani” (g4media.ro). Se anunță așadar o campanie electorală cu de toate… Și încă nu a început războiul.

Alte și alte articole. „Kamala Harris, candidata Partidului Democrat pentru preşedinţie în SUA după retragerea lui Joe Biden din cursa electorală, nu prea i-a convins pe mulţi dintre liderii europeni că are şanse să câştige în faţa lui Donald Trump” (adevarul.ro). Curg articole, opinii, păreri, contre, glume, glumițe. Chiar are vreo importanță reală pentru români cine va conduce SUA? Nu vă grăbiți să răspundeți.

Alt dezastru. „Expoziţia temporară de statui vii intitulată «Cititorul – O nouă specie pe cale de dispariţie» se deschide la Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa», pentru a atrage atenţia asupra numărului în scădere de cititori din ţară. Conform celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie” (news.ro). Alte statistici spun că lucrurile nu sunt așa catastrofale, că românii citesc. Știrea e faină oricum: cititorul, statuie vie, la Antipa!

 

 

 

One Thought to “Dezastre. Scandaluri. Noi fragmente din haos”

  1. […] Scandaluri. Noi fragmente din haos Articolul Dezastre. Scandaluri. Noi fragmente din haos apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment