HC Zalău, cu 16 handbaliste în cantonament la Cheile Grădiştei

După doar câteva zile de la începerea pregătirilor pentru noul sezon competiţional, Handbal Club Zalău a plecat la Gheile Grădiştei, pentru un stagiu de pregătire de 12 zile. Cantonamentul a început în data de 15 iulie şi se va încheia vineri, 27 iulie, cu două jocuri amicale împotriva celor de la Corona Braşov. La Cheile Grădiştei se află în această perioadă şi Gloria Bistriţa-Năsăud, însă, din anumite considerente, cele două formaţii nu se vor duela în această perioadă.

„Este o perioadă de acumulare din punct de vedere fizic, pe urmă vom continua cu pregătirea tehnico-tactică. Am insistat şi în acest an pentru Cheile Grădiştei, fiindcă beneficiem de condiţii foarte bune de pregătire, cu o bază sportivă complexă şi avem şi unele facilităţi la cazare şi masă. Nu poţi să compari un cantonament efectuat la 22 – 24 de grade şi într-o sală de sport unde temperatura este constantă, de 23 de grade, cu un cantonament la Zalău, la aproape 40 de grade şi într-o sală unde nu avem aer condiţionat. Sunt şi alte echipe care vin aici în pregătire, tocmai pentru că sunt condiţii foarte bune. Singurul inconvenient pentru noi este deplasarea, fiindcă distanţa este destul de lungă, dar preferăm o deplasare mai lungă şi pe urma 10 – 12 zile de condiţii foarte bune”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.

16 jucătoare a deplasat Tadici la Cheile Grădiştei, lipsind trei handbaliste trasferate în această vară, care se află în pregătire cu naţionala de junioare a României. Portarul Ioana Niţă şi jucătoarele de câmp Alexia Niţă şi Bianca Vintilă sunt cele trei handbaliste care vor participa în luna august la Campionatul Mondial din China cu naţionala ţării noastre, urmând să se alăture lotului zălăuan abia la finalul lunii august.

„Nu mă bucură faptul că nu le am în pregătire în această perioadă, însă, ne mândrim că avem trei jucătoare care ne vor reprezenta la Campionatul Mondial, mai ales că toate trei sunt titulare”, a mai afirmat Tadici.

După revenirea din cantonament, handbalistele zălăuane vor avea trei zile de recuperare, apoi vor participa la primul turneu amical al verii, Memorialul „Romeo Ilie”, aflat la prima ediţie. Alături de Gloria Buzău – echipa organizatoare şi HC Zalău vor mai fi prezente Rapid Bucureşti şi Corona Braşov. După memorialul de la Buzău se mai are în vedere un turneu internaţional în Ungaria, iar altul la Zalău, alte jocuri urmând a fi stabilite în perioada următoare.

 

 

 

2 Thoughts to “HC Zalău, cu 16 handbaliste în cantonament la Cheile Grădiştei”

  1. […] „Este o perioadă de acumulare din punct de vedere fizic, pe urmă… Articolul HC Zalău, cu 16 handbaliste în cantonament la Cheile Grădiştei apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Mircea Bodiș

    Program făcut de un profesionist cu expierență . Nimic la voia întîmplării !

Leave a Comment