Căldură și robinete

Daniel Mureşan

Greu cu apa la Zălau, toată lumea-i supărată. Plin de specialiști în online, părerologi de serviciu. Subiectul a fost stors ca o lămâie, iar partidele și-au băgat în priză dulăii de pază. Ba pe-a mătii e sloganul la ordinea zilei. Nu contează că unii roșii sunt prin consiliile directoare a celor cu apa, ei luptă ca la Rovine, se dau de ceasul morții că nu curge apă pe țeavă. Sigur, sunt multe variabile aici – consum mare de apă în caniculă, rezervoare prea mici, rețea veche. Dar nimeni nu spune că la Compania de Apă, Consiliul Județean Cluj are 99% din acțiuni. Ăia trebuie ciuruiți! Acolo e ținta. Dar cum să scape dânșii lupta intrapartinică și zăngănitul de săbii. Bătălia de vorbe și contre dintre partide e mai importantă, doar mai vin două rânduri de alegeri. De fapt, toată tevatura asta nu-i struț, nu-i cămilă, nici struțocămilă. E amalgamul politic local, unde cetățeanul contează prea puțin. Partidele nu se pun la masă să găsească o soluție, sanitarii sunt dispăruți, iar cei parașutați de guvern sunt pe altă planetă.

Vara asta miroase a chimicale. Chimicale de la luptele politice. Bătălii sterile, din care cetățeanul nu câștigă nimic. Câștigă un strop de apă, de la robinet, că la cel de ploaie nu ne putem gândi. În rest, politicienii seamănă răutate peste tot, se cred infailibili, ne sfidează zilnic. Tragicomedia aceasta este reală. Cetățeanul e perdantul de serviciu, jignit decenii la rând, victima luptelor dintre partide.

E o toropeală bacoviană pe străzile neudate ale orașului. Caniculă! E un fel de descompunere: Cei vii se mişcă şi ei descompuşi / Cu lutul de căldură asudat. Geniul intuiției bacoviene e sumbru, plin de moarte și nefiresc. Nu, nu m-a năpădit starea bacoviană. De fapt, nici nu sunt un mare consumator de poezie. Pur și simplu mi-a venit în minte gândindu-mă la „vacanța” din politica sălăjeană.

 

 

6 Thoughts to “Căldură și robinete”

  1. […] apă în caniculă, rezervoare prea mici, rețea veche. Dar nimeni… Articolul Căldură și robinete apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Una

    Unde este DSP – ul acum? În vacanță?!! De fapt este în vacanta de la covid încoace! S au ascuns atunci bine și nu mai ies decât în 15 a lunii când le intra salariul! Iar dacă motivul pentru care nu curge apă la blocuri este cel spus de șefii companiei, adică udatul de grădini și gazon.. 🫣, s ar putea rezolva și acest aspect. Se poate vedea foarte bine cui i a crescut foarte mult consumul și să fie tarifati corespunzător. Nu cred că la blocuri se întâmplă să ți se dubleze sau tripleze consumul în această perioadă. E normal să crească ușor pentru că se fac mai multe dușuri decât în altă perioada, dar altfel…. Puneți vă puțină minte la contribuție domnilor care conduceți județul și compania de apă și luați măsuri! Iar despre DSP…. azi e 15..🤣🤣🤣Poate reușesc să își scoată capul din nisip și să ia ceva masuri! Nici măcar în vremea raposatului nu erau 3 zile fără apă! Dar acum…. Se poate. A NU SE CONSIDERA PAMFLET 💬

  3. viorica

    suntem indignați, Daniel Mureșan, de cu parereacum tratați problema.Aici nu vorbim de partide politice, vorbim de faptul ca orașul a avut apă, iar câteva zone a avut o oră două la 3 noaptea murdară și cu aer.Sunt soluții, chiar dacă rețelele sunt vechi și sunt multe probleme și da , ne exprimam opinia.Va întreb.. știți cât poate trata stația ? știți că se poate da cu program în tot orașul? Ne luați și dreptul la opinie , în condițiile în care 4 zile nu am avut apă?

  4. Anonim

    D-le Daniel Mureșan cu cât te.plateste partidul…ca sa îți denigreze concetățenii?A

    1. Maria Vesa

      Anonimule se pare ca esti politician, ca in aia da domnul Muresan .

  5. Adi

    Bine.Am înțeles că dk plouă o sa fie bine.Ca să nu fie rău.Adeca ajunșii n-o sa-și mai ude iarba și flocirelele din curtea vilelor lor.D’acord.Dar de ce după ploaia asta bună,io n-am apă-n Stadion? La bloc bre,că-s un ratat.N-am furat destul,i-adevarat.Dar totuși.De-un duș? De sarak ?

Leave a Comment