Comunicat de presă: OCPI Sălaj, 10.07.2024

Peste 11.000 de imobile din comuna CUZĂPLAC, județul Sălaj au fost măsurate și urmează să fie întabulate. Rezultatele lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților, realizate la nivelul întregii localități, vor fi afișate începând cu data de 15.07.2024, atât la Căminul Cultural din localitatea Cuzăplac, județul Sălaj, cât și pe pagina de internet a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Persoanele interesate au la dispoziție 60 de zile pentru a depune contestații sau cereri de rectificare.
În urma lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților, în comuna Cuzăplac au fost identificate 11.450 de imobile, cu o suprafață totală de 9.309 hectare.
Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene.
Rezultatele lucrărilor de cadastru general pentru  unitatea administrativ-teritorială (UAT) Cuzăplac vor fi afișate pe data de 15 iulie  2024. Data limită de depunere a contestațiilor este 13 septembrie 2024.
Cererile de rectificare a documentelor tehnice, în forma prevăzută de lege, însoțite de documentele justificative, pot fi formulate în termen de 60 de zile de la data afişării și pot fi depuse la Căminul Cultural din localitate, transmise prin poştă sau curier, ori prin mijloace electronice, sau formulate în sistemul informatic. În acest caz, certificarea nealterării conţinutului înscrisurilor doveditoare odată cu redarea pe suportul informatic va fi făcută de către deponent prin semnătură electronică calificată, conform prevederilor art. 48 alin.(2) din Regulamentul privind realizarea, verificarea şi recepţia lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 1/2020, cu modificările și completările ulterioare.
PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul local al primăriilor.
Până în decembrie 2023, ANCPI a fost beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul, care are o valoare totală de 312.891.155 de euro, completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților cu fonduri europene va continua, deoarece proiectul a fost etapizat, potrivit Legii nr. 338/2023. Astfel, finanțarea cu fonduri europene a lucrărilor de cadastru sistematic este inclusă în Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027.
Mai multe informații despre PNCCF sunt disponibile site-ul ANCPI la adresa: http://www.ancpi.ro/pnccf/.
Director OCPI SĂLAJ
Sergiu PANIE
Persoană de contact: Oana FLORIAN
Consilier juridic/Purtător de cuvânt 0260/618322

One Thought to “Comunicat de presă: OCPI Sălaj, 10.07.2024”

  1. […] sistematică a proprietăților, în comuna Cuzăplac au fost… Articolul Comunicat de presă: OCPI Sălaj, 10.07.2024 apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment