Se apropie Evaluarea Națională pentru elevi

Evaluarea Națională se apropie cu pași repezi pentru absolvenții clasei a VIII-a. Data de 25 iunie marchează începutul examenelor pentru elevii din anul școlar 2023-2024. În județul Sălaj, 1923 de elevi provenind din 95 de unități de învățământ s-au înscris pentru a susține acest examen esențial. Pentru a asigura desfășurarea corespunzătoare a Evaluării Naționale, au fost organizate 20 de centre de examen. De asemenea, a fost stabilit și un centru zonal de evaluare la Colegiul Național „Silvania” Zalău, care va include și o subcomisie la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău. Comisia Județeană a informat Comisia Națională despre aprobarea unor măsuri de adaptare a condițiilor de examen pentru 24 de elevi, cu scopul de a egaliza șansele tuturor participanților. Probele scrise vor fi monitorizate audio-video și se vor desfășura, între orele 9-11:

  • 25 iunie: Limba și literatura română, probă scrisă
  • 27 iunie: Matematică, probă scrisă
  • 28 iunie: Limba și literatura maternă, probă scrisă

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14. Eventualele contestații pot fi depuse tot în data de 3 iulie între orele 16 – 19 și în data de 4 iulie între orele 8 – 12. Soluționarea contestațiilor se va realiza în perioada 4 – 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie 2024. Evaluarea Națională este un moment crucial pentru elevii de clasa a VIII-a, marcând trecerea acestora către următorul nivel al educației și stabilind bazele pentru viitorul lor academic.

One Thought to “Se apropie Evaluarea Națională pentru elevi”

  1. […] și o subcomisie la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”… Articolul Se apropie Evaluarea Națională pentru elevi apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment