Zvonoteca

# Noaptea, prin Zalău, colo pe strada lui Tudor şi a pandurilor lui, taie unii asfaltul şi fac tranşee de dimineaţa stai să-ţi rupi gâtul când dai de ele. Fix în faţa sediului caşchetarilor se întâmplă chestiunile astea măreţe, dar ai noştri tipi cu epoleţi nici că se sinchisesc. De fapt, nimeni nu se sinchiseşte, nici de zgomotul făcut noaptea, nici de şanţurile săpate în cartier.

# Zi de vară până-n seară, drumarii noştri lucrează la drumul Zalău – Jibou în draci. Adică măcar vreo câţiva dintre ei se spetesc la lopată şi fac oarişce măsurători, să fie, în timp ce grosul coleguţilor lor se odihnesc sub poale de codru des. Şi chiar nu glumim. Colo, sub umbra pădurii ce mărgineşte şoseaua către Popeni, oamenii s-au pus la o pitucă cu slăninuţă şi la o beută şi la o ţârucă de odihnă, că de!, soarele e sus şi rău mai dogoreşte. Amu, ce să-i faci? E drept că e o zăpuşeală, mon cher…

One Thought to “Zvonoteca”

  1. SEMACCA

    MAI ZVONALAILOR…….
    CE ARE SULA CU PREFECTURA,SI TAIATUL ASFALTULUI CU SINCHISEALA POLITIUNII?
    PRESUPUN CA LUCRARILE ALEA SE FAC IN BAZA UNUI PLAN APROBAT,AVIZAT…..
    IAR VA DATI IN PETEC SI STAMBA MAI ZVONALAILOR,MAI,MAI…………
    PROBABIL CA TOT POLITIA ESTE DE VINA CA NU A DIRIJAT PROSTII INSPRE ACELE GROPI SA LE UMPLE,PE PRINCIPIUL:SCOATE-TI DOAMNE PROSTII LA PLIMBARE,DOAR,DOAR OR UMPLE TOATE GROPILE!
    SE PARE CA NU LE UMPLU CI DOAR OBSERVA…….

Leave a Comment