Distilatele Fort Silvan au primit marele premiu la Festivalul Pălincii

Crama „Fort Silvan” din Camăr a primit marele premiu la prima ediție a Festivalului Pălincii, eveniment organizat zilele trecute de Cotidianul Magazin Sălăjean în parteneriat cu Primăria Zalău și cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Cei mai mulți cunosc crama pentru vinurile extraordinare, dar producătorul a lansat pe piață și câteva băuturi distilate, unele fiind premiate deja la competiții naționale și internaționale. Spre exemplu, un sortiment de pălincă de prune obținut la Crama Fort Silvan a fost medaliat cu aur la cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Pălincă de la Miercurea Ciuc, competiție desfășurată anul trecut cu un juriu alcătuit din experți de talie internațională.

Sufletul acestei unități în care vinul, turismul, mâncarea tradițională și vița de vie ocupă loc de cinste s-a născut la inițiativa sălăjeanului Szoboszlai Attila, un profesor de fizică și chimie pasionat de agricultură, un cunoscător al potențialului viticol al zonei. Totul a început în urmă cu mai bine de un deceniu când familia Szoboszlai a înființat prima cultură de viță de vie, o cultură de aproximativ două hectare. Lucrurile au evoluat, cultura a fost extinsă, iar în prezent, familia Szoboszlai deține zeci de hectare de vie cu struguri albi și negri: Fetească Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel, Traminer, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră și Cadarcă. Povestea a continuat cu nevoia de a construi o pensiune și o cramă. Atât pensiunea cât și crama au fost construite și sunt funcționale deja de ani buni în localitatea Camăr.

Sursa foto: Crama Fort Silvan

 

2 Thoughts to “Distilatele Fort Silvan au primit marele premiu la Festivalul Pălincii”

  1. […] la Crama Fort Silvan a fost medaliat cu aur la cea de-a treia ediție a… Articolul Distilatele Fort Silvan au primit marele premiu la Festivalul Pălincii apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    Marele premiu al unui festival de…doi lei, unde au fost premiați toți cei prezenți adică …vre-o trei pălincari. Aburii alcoolului își fac efectul pe termen lung.

Leave a Comment