3 lucruri pe care dacă le faci ai şanse de 85% să iei examenul auto

Încă de la împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii încep să se gândească la obținerea permisului de conducere deoarece le oferă nu doar mai multă libertate de mișcare, ci și mai multe oportunităţi de distracție şi muncă. Acesta este considerat ca fiind unul dintre primele teste ale maturității, însă procesul de obținere poate fi mai dificil decât cred mulți.

În primul rând, doritorii, indiferent de vârsta lor, trebuie să se înscrie la o școală de șoferi pentru a începe lecțiile teoretice și practice. În tot acest timp, ei trebuie să completeze și să rezolve cât mai multe chestionare auto DGPCI pentru a se familiariza cu tipul de întrebări care vor fi propuse la examen. După finalizarea orelor de instrucție, aceștia se pot înscrie la DGPCI pentru a-și programa prima probă – sala.

Ce trebuie să faci ca să fi sigur că iei minimul de punctaj?

Înainte de înregistrarea la DGPCI pentru testul teoretic, este indicat că orice cursant să aibă parte de cât mai multă practică, atât teoretică, cât și pe teren, pentru a-și mări cât mai mult șansele de succes. Pentru a trece acest examen, va fi suficientă obţinerea a cel puţin 22 de puncte pentru a avansa la următoarea etapă. Ţinând cont de acest lucru, cursanții trebuie să aibă în vedere următoarele trei aspecte pentru a face față cu brio testelor care vor urmă:

  1. Completează cât mai multe chestionare auto DGPCI

Înainte de a se înscrie pentru examenul de sală la fostul DRPCIV, cursanții vor trebui să abordeze cât mai multe chestionare pentru a se familiariza cu tipul de întrebări pe care le vor primi. În plus, învățarea teoriei și a regulilor de circulație, precum și a semnelor, vor consolida cunoștințele pentru a face față oricăror provocări care ar putea apărea în trafic. Există multe site-uri care oferă astfel de soluții de simulare, putând ajuta la înțelegerea raționamentului din spatele fiecărei reguli.

  1. Alege o şcoală de şoferi cu instructori bine pregătiţi

Alegerea școlii de șoferi potrivite reprezintă un alt factor important pentru a garanta oricărei persoane că va obține permisul de conducere de la prima încercare. Instructorul trebuie să ofere elevilor sfaturi, soluții și multă practică pentru ca aceștia să se poată obișnui rapid cu anumite situații care pot apărea în trafic. Cursurile teoretice, precum și cele practice, nu trebuie amânate, deoarece ele reprezintă baza unui șofer responsabil care știe ce să facă orice s-ar întâmpla pe drum.

  1. Multă practică

Este foarte important ca doritorii să aibă parte de cât mai multă practică și să abordeze zone mai puțin cunoscute pentru a dobândi experiență în diverse condiții de trafic. Diversitatea traseelor, atât în oraș cât și în afara acestuia, dar și pe drumurile mai aglomerate, le va oferi o viziune mai largă asupra situațiilor care pot apărea în viața de zi cu zi sau la examen.

Cei de la Chestionareauto.ro explică faptul că pentru a obține cel puțin 85% punctaj la teste, va fi necesar ca orice cursant să se pregătească temeinic și să abordeze examenul auto cu încredere. Astfel, aplicarea celor trei aspecte menționate mai sus va crește semnificativ șansele de reușită în obținerea permisul de conducere din prima încercare.

 

One Thought to “3 lucruri pe care dacă le faci ai şanse de 85% să iei examenul auto”

  1. […] teoretice și practice. În tot acest timp, ei trebuie să… Articolul 3 lucruri pe care dacă le faci ai şanse de 85% să iei examenul auto apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Comments are closed.