Veste bună pentru micii fermieri: pot primi 20.000 de euro

Administrația Fondului de Mediu (AFM) lansează programul Rabla pentru tractoare, unde micii fermieri pot să obțină un ajutor de 20.000 euro pentru a-și cumpăra un tractor. Programul beneficiază de un buget de 500 de milioane de lei pentru anul 2024, echivalent 100 de milioane euro.

„Pentru prima dată, Administrația Fondului pentru Mediu finanțează și Rabla pentru tractoare, pe lângă Rabla Auto, pentru micii agricultori. Acum suntem în perioada în care scriem un Ghid de finanțare pentru așa ceva. Mecanismul va fi extrem de simplu. Casezi o rablă și vei primi un voucher pentru achiziția unui tractor.

Discutăm aici de o schemă de ajutor de stat pentru că mergem pe o finanțare pe producători agricoli, în care vor beneficia de un grant de la AFM în cuantum de 20.000 euro. Cu acești 20.000 euro își achiziționează un tractor și utilajele necesare tractorului și, dacă dorește ceva mai performant, la fel, pune diferența și își poate lua ceva mai bun. De reținut este faptul că aici, discutând de o schemă de ajutor de stat, obligatoriu vor avea și o cotă de cofinanțare, deci nu vor primi integral suma. Intensitatea ajutorului de stat diferă în funcție de județul de proveniență, 65%, 75%, 85%.

Aici discutăm de o schemă de ajutor de stat, pentru că mergem pe o finanțare pentru producătorii agricoli. Practic, ei vor beneficia de un grant de la AFM în cuantum de 20.000 de euro. Cu acești 20.000 de euro își achiziționează tractor și utilajele necesare. Obligatoriu vor avea și o cotă de cofinanțare, deci nu vor primi integral suma. Int”, a anunțat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, într-un interviu la DC News.

Programul Rabla pentru tractoare ar urma să fie lansat într-o lună, iar micii fermieri, crescători de animale vor putea solicita ajutorul de 20.000 euro prin intermediul unei aplicații informatice. Lista de documente va fi minimă, potrivit șefului AFM.

M. S.

One Thought to “Veste bună pentru micii fermieri: pot primi 20.000 de euro”

  1. […] ceva. Mecanismul va fi extrem de simplu. Casezi o rablă și vei primi… Articolul Veste bună pentru micii fermieri: pot primi 20.000 de euro apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment