Meseria de polițist, prezentată tinerilor sălăjeni

Pentru cei care își doresc să îmbrace uniforma de polițist sau pentru cei care acum vor să descopere această profesie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat la centrul comercial Zalău Value Center, o activitate de informare și promovare a acestei profesii. Polițiștii structurilor de prevenire și analiză a criminalității, siguranță școlară, ordine publică, poliție rutieră, pregătire profesională și resurse umane,  dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au împărtășit din experiența lor celor prezenți și interesați de profesia de polițist. În cadrul activităților, cei interesați să urmeze o carieră în poliție au primit informaţii referitoare la perioada și criteriile de înscriere la următoarea sesiune de admitere în școlile postliceale de agenți de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, precum și date referitoare la ce presupune meseria de polițist. Astfel, folosind exemple personale dar și situații întâlnite în desfășurarea activității de-a lungul timpului, polițiștii le-au oferit tinerilor o imagine de ansamblu a principalelor calități necesare a fi deținute de către doritori pentru a avea o carieră împlinită, cum ar fi: dorința de a fi în slujba oamenilor, corectitudinea, disciplina, asumarea responsabilității sau empatia și le-au prezentat, totodată, și elemente specifice ale domeniilor prezentate. Concursul de admitere se realizează pentru următoarele unități de învățământ:

– Şcoala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina (1.340 de locuri);

– Şcoala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca (300 de locuri).

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală a MAI. Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, pe adresa de e-mail: resurseumane@sj.politiaromana.ro. Depunerea dosarelor de recrutare în volum complet se va realiza până în data de 21 mai 2024, în intervalul orar 9 – 15 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, strada Tudor Vladimirescu, nr. 16/A, din municipiul Zalău.

One Thought to “Meseria de polițist, prezentată tinerilor sălăjeni”

  1. […] de profesia de polițist. În cadrul activităților, cei… Articolul Meseria de polițist, prezentată tinerilor sălăjeni apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment