Olimpicul zălăuan David Soica și visul de a proiecta clădiri inteligente

Sălajul are o oarecare tradiție în pregătirea elevilor pentru specializări în domeniul construcțiilor, o industrie în care este nevoie de specialiști. Să nu uităm că Zalăul a dat zeci de generații de constructori, ingineri, proiectanți, arhitecți.

Recent, un exemplu de performanță educațională în acest domeniu a venit de la David Soica, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău. Tânărul a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Construcții, Instalații și Lucrări Publice, eveniment educațional desfășurat la sfârșitul lunii trecute. Adolescentul a fost pregătit de profesoarele Elvira Cristea și Viorica Lupaș, două dintre cadrele didactice care au învățat generații și generații de tineri, mulți dintre ei devenind arhitecți și ingineri constructori.

 

Azi am stat de vorbă cu David. Este sigur pe el, pare un tânăr înțelept, este pasionat de desen tehnic, de construcții și își dorește să devină specialist în construcții, dar numai după ce va termina facultatea. La olimpiadă a avut de susținut o probă teoretică și un concurs practic. La ambele s-a remarcat și a obținut punctaj maxim. L-am întrebat ce își dorește, cum vede viitorul construcțiilor. A zâmbit și mi-a spus că viitorul trebuie să se bazeze pe construcții inteligente, pe clădiri independente energetic, pe imobile care să consume cât mai puțină energie, dar să fie rezistente și durabile. Felicitări, David! Mult succes în drumul tău.

One Thought to “Olimpicul zălăuan David Soica și visul de a proiecta clădiri inteligente”

  1. […] la sfârșitul lunii trecute. Adolescentul a fost pregătit de… Articolul Olimpicul zălăuan David Soica și visul de a proiecta clădiri inteligente apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment