Mașini și istorie la Retro Parada Primăverii din Zalău

O mașină Volga câștigată la loz în plic de un orădean în anul 1968, un IMS găsit de sălăjeanul Tiberiu Păușan în Ungaria, în stare perfectă, la un bătrân cu vârsta de peste 90 de ani, Mercedes, Aro, Aro 10, Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia 1310, Volvo, BMW, Trabant, Ford, Mustang, Oldsmobile, Lada, sunt doar câteva mărci prezente astăzi la Retro Parada Primăverii, eveniment organizat azi la Zalău, pe platoul din fața clădirii Transilvania, de Retromobil Club România – Filiala Sălaj.

 

Președintele filialei, Tiberiu Păușan, ne-a declarat că evenimentul este unul cu participare internațională, la expoziție participând și colecționari din Serbia, Croația și Italia. Una dintre piesele de „rezistență” ale evenimentului a fost un autoturism Volga, o mașină fabricată în anul 1969 și câștigată la loz în plic de un orădean, în același an. Mașina a rămas la orădean până acum 10 ani. Un pasionat de mașini a cumpărat-o, dar se afla într-o stare jalnică.

 

 

Mașina era într-o grădină, îngropată în pământ aproape până la jumătate. Colecționarul a desfăcut-o bucăți și a restaurat-o. Autoturismul are un motor pe benzină, de 1.500 de centimetri cubi, cântărește aproximativ două tone, consumă în jur de 15 litri de benzină la suta de kilometri și are o tablă groasă, foarte groasă, de aici primind și porecla de „tanc”.

 

 

Zeci de zălăuani au venit să vadă bătrânele doamne pe patru roți, multe având o istorie aparte.

One Thought to “Mașini și istorie la Retro Parada Primăverii din Zalău”

  1. […] filialei, Tiberiu Păușan, ne-a declarat că evenimentul… Articolul Mașini și istorie la Retro Parada Primăverii din Zalău apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment