Concursul Regional Interdisciplinar „Firma de exercițiu, o rampă de lansare în carieră” – ediția a X-a

Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău a fost anul acesta gazda concursului regional interdisciplinar al firmelor de exerciţiu. Conform datelor furnizate de profesoara Costea Lucia, coordonatoarea de proiect, unitatea de învăţământ a organizat, în perioada 2 aprilie – 4 aprilie 2024, cea de-a X-a ediţie a Târgului regional al firmelor de exerciţiu, activitate ce face parte din cadrul Concursului Regional Interdisciplinar „FIRMA DE EXERCIŢIU, O RAMPĂ DE LANSARE ÎN CARIERĂ”, eveniment înscris în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Regionale și Interjudețene – 2024, conform Anexei 3 la O.M.E. nr. 3468/29.01.2024, poziția 1.508, domeniul Interdisciplinar.

La târgul firmelor de exerciţiu au participat 108 de firme de exerciţiu cu participare indirectă din 19 judeţe: Alba, Bihor, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, implicând indirect peste 400 de elevi şi 80 de profesori din 40 de unităţi şcolare. Firmele de exerciţiu au participat la următoarele secţiuni de concurs: catalog, material promoţionale, PPT, spot publicitar şi pagină web. Premiul special al juriului ,,Excelenţa în afaceri” va fi  acordat firmei de exerciţiu care va impresiona prin abilităţi antreprenoriale deosebite.

Activităţile desfăşurate în cadrul târgului permit dobândirea de abilităţi antreprenoriale, perfecţionarea comportamentelor personale şi ajută la identificarea potenţialului propriu, fiind o metodă practică de integrare a cunoştinţelor de la diverse discipline.

Târgul firmelor de exerciţiu urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de comunicare, formarea şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, manifestarea spiritului de competiţie şi, desigur, aplicarea practică a cunoştinţelor teoretice şi practice dobândite de elevi.

Acest târg al firmelor de exercițiu a avut în vedere dezvoltarea iniţiativei şi a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, efectele de lungă durată fiind responsabilizarea şi evoluţia lor ca agenţi economici de succes, pe o piaţă economică în continuă schimbare. În plus faţă de rolul său educativ, târgul firmelor de exerciţiu îi va inspira pe tineri să aprecieze rolul afacerilor, al economiei şi al companiilor private pentru îmbunătăţirea calităţii propriilor vieţi.

Premiile pe secțiuni se găsesc afișate pe site-ul școlii www.apizal.ro

Felicitări tuturor participanților pentru rezultatele obținute!

coordonator proiect, prof. Costea Lucia

One Thought to “Concursul Regional Interdisciplinar „Firma de exercițiu, o rampă de lansare în carieră” – ediția a X-a”

  1. […] Regionale și Interjudețene – 2024, conform Anexei 3 la O.M.E. nr.… Articolul Concursul Regional Interdisciplinar „Firma de exercițiu, o rampă de lansare în carieră” &#82… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment