România se luptă să își construiască o infrastructură sportivă modernă, dar când vine vorba de fotbal, putem vorbi de o serie de stadioane emblematice, la cele mai înalte standarde UEFA.
- Suporterii români care pariază pe echipele favorite pot afla cu ușurință cele mai noi detalii despre cazinouri noi 2024 din România sau despre cazino live online în România și case de pariuri de pe internet.
De la meciuri intense în Liga 1 până la partide pentru Liga Campionilor, Europa League și Conference League, stadioanele din marile orașe ale României strâng zeci de mii de suporteri cu fiecare etapă. În acest articol explorăm topul celor trei cele mai mari stadioane din România.
Arena Națională – cel mai mare stadion al țării
Cu o capacitate impresionantă de peste 55.000 de locuri, Arena Națională din București se impune ca cel mai mare stadion din România, fiind inaugurat în 2011. Construită pentru a găzdui concerte și evenimente sportive de talie internațională, inclusiv meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal din 2021, Arena Națională este dotată cu o acoperiș retractabil.
Pe lângă meciurile de fotbal, stadionul a găzduit festivaluri de muzică și concerte ale celor mai mari artiști ai lumii, printre care Metallica și Ed Sheeran. Acesta a devenit, fără îndoială, un simbol al Bucureștiului, înlocuind cu succes fostul stadion național, Arena Lia Manoliu.
Stadionul Steaua – Arena de care suflarea roș-albastră avea nevoie
Noul Stadion Steaua a fost inaugurat în 2021 după demolarea vechiului stadion din Ghencea. Arena are o capacitate de puțin peste 31.000 și a costat aproximativ 100 milioane de euro. Ca echipe de club, pe Ghencea joacă Steaua București preponderent, dar a mai jucat și FCSB.
Acest stadion modern este gata să găzduiască o nouă eră pentru fotbalul bucureștean, oferind condiții de top atât pentru jucători, cât și pentru suporteri.
Stadionul Steaua a găzduit deja meciuri din cadrul competițiilor europene și ale echipei Naționale a României, în drumul primei reprezentative pentru EURO 2024. Pe bună dreptate, acest stadion este lăudat pentru experiența de vizionare a meciurilor și reprezintă un simbol al cartierului Ghencea și al Capitalei.
Stadionul Cluj Arena – Casa „U” Cluj și Untold
Cluj Arena este al doilea ca mărime din România, având o capacitate de 30.000 de locuri. Inaugurat la fel ca Arena Națională din București în urmă cu 13 ani, acest stadion impresionează prin arhitectura modernă și condițiile de top oferite spectatorilor și sportivilor, având în vedere că arena cuprinde și o pistă de atletism.
Cluj Arena reprezintă un simbol al orașului Cluj-Napoca și pentru că acesta susține festivalul Untold, un festival popular la nivel mondial, care adună oameni din toată lumea.
Stadionul „Ion Oblemenco” – OZN-ul din Craiova
Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova, reconstruit și inaugurat în 2017, este un alt stadion la standarde internaționale din România, reprezentând, vizual, culorile echipelor din Bănie: alb-albastru. Cu o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri, acest stadion impresionează prin designul său modern, care aduce aminte de forma unei farfurii zburătoare și este dotat cu facilități de ultimă generație care îl fac potrivit pentru găzduirea unor evenimente sportive de nivel internațional.
Noul stadion a fost ridicat în locul fostei arene „Ion Oblemenco” și numele reprezintă un omagiu adus legendarului fotbalist și antrenor care a marcat istoria Universității Craiova. Stadionul este împărțit, în acest moment, de două echipe: Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948.
Stadionul acesta găzduiește, fără îndoială, meciuri memorabile, dar și evenimente culturale și concerte. Atmosfera pe Ion Oblemenco, mai ales în timpul derby-urilor sau al meciurilor internaționale, este fabuloasă.
Stadionul Ilie Oană – Perla Ploieștiului
Renumitul stadion „Ilie Oană” din Ploiești, cu o capacitate de 15.500 de locuri, este alt stadion mare din România. Reconstruit și redeschis în 2011, „Ilie Oană” este casa echipei de fotbal Petrolul Ploiești. Arena are facilități moderne, oferind condiții excelente pentru desfășurarea meciurilor de fotbal. Acest stadion a devenit rapid un loc emblematic pentru suporterii echipei Petrolul, care au fost alături de echipă la meciurile desfășurate atât în Liga 1 cât și Liga 2.
Deși cunoscut mai ales pentru meciurile echipei Petrolul Ploiești, stadionul „Ilie Oană” a găzduit și evenimente sportive internaționale. Naționala de fotbal a României a jucat de mai multe ori pe acest stadion.
Aceste stadioane sunt simboluri ale comunităților pe care le reprezintă, fiecare reflectând pasiunea și istoria cluburilor care joacă pe acestea.
De menționat este că topul celor mai mari stadioane din România se poate schimba în următorii ani, având în vedere că alte două stadioane mari sunt în faza de proiectare, pentru echipe legendare ale fotbalului Românesc. Este vorba despre stadionul Dinamo București și cel al Farului Constanța.
Actuala arenă din Șoseaua „Ștefan cel Mare” din București va fi demolată și, în locul său, va fi ridicată o arenă de aproximativ 30.000 de locuri, fiind foarte necesară, având în vedere că Dinamo este una dintre cele mai iubite echipe din București, cu o bază de suporteri uriașă.
De asemenea, și la Constanța se va ridica un stadion de 30.000 de locuri care va purta numele marelui fotbalist Gheorghe Hagi, actualul antrenor al echipei de la malul mării. Arena reprezintă o necesitate pentru sportul constănțean, având în vedere că meciurile echipei se desfășoară, în prezent, la Ovidiu, pe arena Academiei Gheorghe Hagi.
[…] Conference League, stadioanele din marile orașe ale României strâng… Articolul Cele mai grandioase arene din România – Bucureștiul deschide lista apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]