Elevii sălăjeni, sprijiniți să-și descopere cariera

Aproximativ 3.000 de elevi sălăjeni, din clasele a VII-a și a XI-a, participă la programul de consiliere în carieră „Profesioniștii viitorului”, derulat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj (CJRAE), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Consiliului Județean Sălaj. Acest program oferă tinerilor activități care să-i ajute să se cunoască mai bine, să-și identifice punctele forte și abilitățile, să-și descopere vocația astfel încât să poată lua decizii corecte privind continuarea studiilor liceale și/sau universitare.

Inițial, acest proiect se adresa doar elevilor de clasa a VII-a, din școlile care beneficiau de serviciile unui consilier școlar, dar Consiliul Județean Sălaj a alocat fonduri financiare suplimentare, care au permis extinderea grupului țintă cu elevii din clasa a XI-a de la liceele din Zalău și Jibou. Legat de necesitatea și importanța acestui program educațional, Adina Mesaroș – directorul CJRAE Sălaj este de părere că „«Profesioniștii viitorului» vine în întâmpinarea nevoii de dezvoltare personală a elevilor, prin descoperirea intereselor profesionale și a propriului profil vocațional. Programul oferă testare standardizată a aptitudinilor cognitive, intereselor şi personalităţii, urmată de sesiune de consiliere în carieră”.

One Thought to “Elevii sălăjeni, sprijiniți să-și descopere cariera”

  1. […] Inițial, acest proiect se adresa doar elevilor de clasa a VII-a, din… Articolul Elevii sălăjeni, sprijiniți să-și descopere cariera apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment