Cea mai bună sportivă a Sălajului din ultimii trei ani renunţă la box

Veste oarecum şocantă pentru sportul din judeţ, dar mai ales pentru boxul sălăjean. Pugilista Diana Tănăsescu, cea care a fost desemnată cea mai bună sportivă din Sălaj în ultimii trei ani, renunţă la cariera de pugilistă. Multiplă campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României, şimleuanca Diana Tănăsescu a devenit în 2023 şi vicecampioană europeană, iar antrenorul Adrian Popuţea avea planuri măreţe cu sportiva sa în acest an, dar şi în anii următori. Situaţia s-a schimbat, însă, radical în urmă cu câteva săptămâni, când sportiva a anunţat că renunţă la box.

„Diana Tănăsescu se pregăteşte pentru examenul de Bacalaureat şi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca. Nu i s-au mai stabilit obiective pentru anul 2024 şi îi dorim succes în tot ceea ce-şi propune să realizeze”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Zalău, Adrian Popuţea.

Prin rezultatul obţinut în mai 2023 la Campionatul European de Box rezervat junioarelor, Diana Tănăsescu a intrat în istoria boxului sălăjean ca fiind primul pugilist medaliat cu argint la o astfel de competiţie. În anul 2022, tot la Campionatul European, pugilista din Şimleu Silvaniei cucerise medalia de bronz. După rezultatul de anul trecut, sportiva fost premiată de către primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Cristian Lazăr, în cadrul unui eveniment organizat special pentru Diana Tănăsescu.

One Thought to “Cea mai bună sportivă a Sălajului din ultimii trei ani renunţă la box”

  1. […] când sportiva a anunţat că renunţă la box.… Articolul Cea mai bună sportivă a Sălajului din ultimii trei ani renunţă la box apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment