Viitorul sună bine. În Sălaj au fost depistați aproape 600 de chiulangii

Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit, zilele trecute, prima şedinţă din acest an a echipei interinstituționale județene pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sălaj, în urma acţiunilor de combatere a absenteismului şi a consumului de droguri, tutun şi alcool, derulate în parteneriat cu polițiștii, în acest an şcolar au fost identificaţi ca absenţi de la orele de curs aproape 600 de elevi. În perioada septembrie – decembrie 2023, pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au fost desfăşurate 107 acțiuni, din care 27 pentru prevenirea și combaterea delincvenței, 52 prevenirea absenteismului și abandonului școlar și combaterii consumului de substanțe interzise, două pentru prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase, iar restul pe linia prevenirii violenței psihologice – bullying şi în domeniul rutier. Au mai avut loc aproximativ 500 sute de activități cu caracter de informare și prevenție adresate elevilor, în cadrul orelor de curs la care au fost abordate tematici de natură juridică.

Fotografie cu rol ilustrativ

2 Thoughts to “Viitorul sună bine. În Sălaj au fost depistați aproape 600 de chiulangii”

  1. […] Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit, zilele trecute, prima şedinţă din acest an a echipei interinstituționale județene pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sălaj, în urma acţiunilor de combatere a absenteismului şi a consumului de droguri, tutun şi alcool, derulate în parteneriat cu polițiștii, în acest an şcolar au fost identificaţi ca absenţi de la orele de curs aproape 600 de elevi. În perioada… Citeste mai mult […]

  2. Elena

    Ce articol d-le ! Demn de Brigada Diverse! M-a ținut cu sufletul la gura pana am parcurs articolul! Sugerez: Faceți un film despre așa ceva! Sigur va fi nominalizat la Oscar sau la o alta gală!!!

Leave a Comment