În colecția „Scriitori sălăjeni” a editurii „Caiete Silvane”, a apărut volumul de proză a scriitorului Alexandru Lazăr, „Câmpia mirifică”. Despre acesta se spune că se numără printre cei mai importanți autori de poezie religioasă, accentuat creștină, din literatura română modernă și contemporană. A colaborat cu numeroase edituri importante, printre cele mai cunoscute lucrări numărându-se: „Vremelnic călător” (editura Multimedia, Arad, 2007), „Nemistuitul rug” (editura Multmedia, Arad, 2012), „Crini și Orhidee” (editura Carmel Print, Arad, 2017), „Ofranda iubirii” (editura Caiete Silvane, Zalău, 2021).
Legat de maniera în care scrie și se exprimă Alexandru Lazăr, scriitorul Viorel Gh. Tăutan spune că „în ceea ce privește proza, naratorul omniscient este tributar cu parcimonie bogatului său univers poetic, cât și opțiunilor din punct de vedere stilistic, dar și estetic;pe de altă parte situându-se conștient, autoritar în descendență firească a unor celebri prozatori din secolul al XX-lea, cum Ion Agârbiceanu, Ionel Teodoreanu, Barbu Delavrancea, Fănuș Neagu. În acest context, marca autobiografismului povestirilor sale se susține pe o accentuată și convingătoare, deci impresionantă, sugestie realist-istorică, protagoniștii acestora aparținând tipologiilor clasice, puternic demarcate și perene”.
[…] În colecția „Scriitori sălăjeni” a editurii „Caiete Silvane”, a apărut volumul de proză a scriitorului Alexandru Lazăr, „Câmpia mirifică”. Despre acesta se spune că se numără printre cei mai importanți autori de poezie religioasă, accentuat creștină, din literatura română modernă și contemporană. A colaborat cu numeroase edituri importante, printre cele mai cunoscute lucrări numărându-se: „Vremelnic călător” (editura Multimedia, Arad, 2007), „Nemistuitul rug” (editura Multmedia, Arad, 2012), „Crini și Orhidee” (editura Carmel Print, Arad, 2017), „Ofranda iubirii” (editura Caiete Silvane, Zalău, 2021). Legat de maniera în care scrie și se exprimă… Citeste mai mult […]