Peste 20.000 de pensionari din județ primesc o pensie mai mică decât spuneau guvernanții

Foarte mulți pensionari din județ s-au bucurat atunci când au primit, de la 1 ianuarie, pensia majorată cu 13,8%. Cu această mărire, mulți au ajuns să primească în acest an o pensie care depășește 2000 de lei. Pentru aceștia, tot de la începutul anului, se impozitează aceste pensii. Astfel, tot ceea ce va depăși 2000 de lei va fi impozitat cu 10%. Această impozitare se va aplica și în cazul pensiilor administrate privat (pilonul II), cât și a celor facultative (pilonul III). Potrivit conducerii Casei Județene de Pensii Sălaj, la nivel de județ un număr de 21.762 de persoane primesc o pensie care depășește plafonul de 2000 de lei, astfel că ele vor primi mai puțini bani de la începutul anului decât s-au lăudat guvernanții. Aceștia au promovat intens în spațiul public, în ultimele luni din 2023, faptul că majorarea pensiilor din România se va face cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024, însă nu au prezentat la fel de apăsat și impozitarea pensiilor cu 10% care are loc tot de la începutul acestui an. Așa e la noi în România, guvernul dă cu o mână și ia cu alta, nu de alta dar nu sunt bani suficienți la bugetul de stat. La anul și la mulți ani, cu mai puțini bani!

8 Thoughts to “Peste 20.000 de pensionari din județ primesc o pensie mai mică decât spuneau guvernanții”

  1. […] Foarte mulți pensionari din județ s-au bucurat atunci când au primit, de la 1 ianuarie, pensia majorată cu 13,8%. Cu această mărire, mulți au ajuns să primească în acest an o pensie care depășește 2000 de lei. Pentru aceștia, tot de la începutul anului, se impozitează aceste pensii. Astfel, tot ceea ce va depăși 2000 de lei va fi impozitat cu 10%. Această impozitare se va aplica și în cazul pensiilor administrate privat (pilonul II), cât și a celor facultative (pilonul III). Potrivit conducerii Casei Județene de Pensii Sălaj, la… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    nu sunt pt amarasteni, pt casta din justitie sunt, la fel si cei din politica..votati psdpnl anul asta….

  3. Jeni

    F bine! Așa le trebuie pensionarilor! Celor care au clădit aceasta tara , ptr ca ăștia sa o dărâme! Votați PSD, votați PDL stimați pensionari anul acesta cava fi lapte și miere ptr voi!!! Nu uitați nici de USR!!!

  4. Anonim

    Impozitarea cu 10% se face pt.suma ce depaseste 2000 de lei, iar cresterea cu 13,8% este pt. toata suma! Deci nimeni nu poate primi mai putini bani dupa indexare!
    ….Cand la mate dai de greu….!

    1. Anonim

      @ 9 ianuarie 22:02.
      42% rule

  5. Anonim

    Impozitarea pensiilor este o escrocherie pusă în practică de niște analfabeți funcționali. Și asta pentru că niște bășinoși aflați în fruntea unor organizații de pensionari tac precum porcul în păpușoi. Dar primesc indemnizații grase de la guvern, cică pentru că îi reprezintă pe pensionari.

Leave a Comment