Tragedie la Cristolţ! O tânără de 17 ani a decedat şi patru tineri au fost răniţi

Viteza şi neatenţia la volan continuă să facă victime pe şoselele Sălajului. Un caz cumplit, petrecut în noaptea de marţi spre miercuri la Cristolţ, a curmat viaţa unei tinere de abia 17 ani şi l-a băgat în spital pe fratele acesteia. Alte trei persoane care se aflau în aceeaşi maşină au scăpat ca prin minune, cu doar câteva zgârieturi, dar poartă cu ele amintiri teribile despre cele câteva secunde în care destinul unei familii întregi a fost întors cu 180 de grade.

Bianca Irina C., o adolescentă în vârstă de doar 17 ani, din Zalău, a decedat şi alţi patru tineri au fost răniţi într-un cumplit accident de circulaţie petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în localitatea Cristolţ. Cei cinci, două fete şi trei băieţi, se aflau în acelaşi autoturism, marca Toyota, când şoferiţa de 19 ani, fără experienţă în conducere, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu maşina în şanţ.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că, din primele cercetări, accidentul s-a petrecut din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum. „În data de 31 iulie, la ora 22.35, pe DJ 110D, în localitatea Cristolţ, Georgiana I., de 19 ani, din localitatea Cristolţel, se afla la volanul autoturismului proprietate personală. Din cauza lipsei de experienţă în conducere, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum – carosabil umed şi succesiune de curbe, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, în urma impactului violent, o adolescentă de 17 ani, din Zalău, a decedat. De asemenea, un pasager de 19 ani a suferit leziuni grave, iar şoferiţa şi alţi doi pasageri, în vârstă de 17, respectiv 18 ani, au suferiţi leziuni uşoare.
Niciunul dintre cei cinci tineri nu avea fixată centura de siguranţă.
Tânăra şoferiţa a fost testată cu aparatul alcootest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au întocmit pe numele acesteia un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere şi vătămare corporală din culpă. Pentru fapta sa, şoferiţa riscă să ajungă în spatele gratiilor.
Oamenii legii continuă cercetările în cazul petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, pentru a stabili cauzele şi împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Fratele Biancăi, în stare gravă

Tragedia care a lovit familia tinerei decedate este cu atât mai mare cu cât fratele acesteia, Adrian C., aflat în maşina răsturnată, a fost internat în stare gravă la spital. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, a declarat că pacientul a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) la ora 12 noaptea, cu politraumatism rezultat în urma unui accident rutier. „Pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral închis, hematom epicranian acut şi escoriaţii parietale drepte. Acesta a fost tratat la UPU, după care a fost internat la secţia de Chirurgie a spitalului”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Ceilalţi trei răniţi au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Jibou. Managerul unităţii spitaliceşti, Gabriela Boldea, ne-a comunicat faptul că ceilalţi trei tineri implicaţi în accident şi aduşi la unitate pentru îngrijiri medicale nu prezentau răni grave. „O fată şi doi băieţi au fost aduşi la noi la spital, prezentând escoriaţii la nivelul membrelor. Au fost supuşi investigaţiilor medicale, însă nu au prezentat alte răni care să le pună viaţa în pericol. Au fost trataţi şi lăsaţi la domiciliu”, a afirmat Gabriela Boldea.

A fost zbrobită de maşină

Tânăra nu a avut nicio şansă în cumplitul accident. Primarul comunei Cristolţ, Ioan Cheşeli, ne-a spus că adolescenta a fost, pur şi simplu zdrobită de maşina care s-a răsturnat peste ea. „Este cumplit ceea ce s-a întâmplat. Cei cinci tineri, toţi din Cristolţel, au plecat cu maşina în satul Cristolţ, unde s-au întâlnit cu mai mulţi prieteni la un suc. La întoarcere, şoferul nu a adaptat viteza, iar pe drumul umed şi în curbă, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. Din păcate, tânăra aflată pe locul din partea al şoferului a fost proiectată prin parbrizul maşinii, iar autoturismul s-a răsturnat peste ea, zdrobind-o. La faţa locului a ajuns imediat medicul comunei, dar nu s-a mai putut face nimic pentru tânără”, a relatat edilul comunei Cristolţ.
La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale răniţilor şi transportarea lor la spital. Din păcate pentru tânără, ambulanţierii au efectuat minute în şir manevrele de resuscitare, însă fără rezultat, fiind nevoiţi să constate decesul.
Potrivit primarului Cheşeli, tânăra care a decedat se afla în vacanţă la bunici.

Sute de mesaje de la prieteni, pe facebook

Sfârşitul brusc al Biancăi Irina, alintată Bibi de cei apropiaţi, i-a şocat pe mulţi dintre prietenii acesteia. De la cumplitul accident care i-a curmat viaţa, pe contul de facebook (site de socializare n.r.) al acesteia au fost scrise câteva sute mii de mesaje din partea prietenilor.

„Dumnezeu să te odihnească în pace! Nu o să te uit niciodată cu toate că numai de un an ne cunoaştem…:((((…condoleanţe familiei!:((„, a scris Iulia L.
„Se pare că încă un suflet bun a plecat dintre noi, azi! Doamne Doamne a luat-o la el … a zis că e prea bună pentru a rămâne aici, a luat-o printre îngeri! … Condoleanţe familiei şi tuturor prietenilor!”, este mesajul postat pe site de Ovidiu C., alături de fotografia prelucrată a Biancăi, apărând cu aripi de înger.
„Mă bucur că am avut o colegă ca tine şi în acest an de zile care a trecut prea repede.:(( Mi-aş fi dorit să rămânem colege până la sfârşitul liceului, dar se pare că viaţa a fost mai rea cu tine şi ni te-a luat de printre noi prea devreme.:| Bianca vei rămâne în sufletul şi mintea mea pentru totdeauna.:(( Dumnezeu să te odihnească în pace!:(( Condoleanţe familiei.:(„, a scris Bianca C.
„Chiar dacă acum plângem că nu mai eşti printre noi sunt sigură că Dumnezeu te-a dus într-un loc mult mai bun…un loc pentru cei care merită să se bucure de el mai devreme.. .Dumnezeu să te odihnească Biencutza dragă…:*:((….”, este mesajul Siminei M.
„O să rămâi în mintea mea mereu. Parcă şi acuma te aud zicând :”Bogdy, merem în sat în seara asta”, şi yo îţi spuneam că da, Bibi, mergem. Am făcut planuri de mers la Carei o săptămână întreagă şi uite că se pare că nu mai este nimica decât o amintire. Te iubesc Bianca Irina, nu o să te uit niciodată”, este mesajul lui Bogdan I.

Mai mult, în memoria Biancăi, prietenii au realizat un clip cu mai multe fotografii ale acesteia, care poate fi vizualizat la adresa de internet http://www.youtube.com/watch?v=qaa7aFTpZP0&feature=youtu.be
Bianca a fost elevă la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.

Alţi cinci tineri, victime într-un accident mortal

Un alt tragic accident de circulaţie petrecut în judeţ şi în care au fost implicaţi cinci tineri, aflaţi în acelaşi autoturism, a avut loc la începutul acestui an. Trei dintre tinerii din autoturism au decedat pe loc în impactul extrem de violent, iar alţi doi au fost transportaţi la spital în comă.
Nefericitul accidentul de circulaţie s-a petrecut pe strada Industriei, pe lângă Michelin. Cinci băieţi cu vârste între 18 şi 22 de ani, toţi din Zalău, se aflau într-un autoturism marca Renault Laguna, când şoferul, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum acoperit cu polei, a ieşit înafara părţii carosabile şi a intrat în partea din spate a unui TIR parcat regulamentar pe partea dreaptă a drumului. Cei doi tineri aflati pe locurile din fata, precum si un pasager pe bancheta din spatele masinii nu au avut nicio sansa in urma impactului extrem de violent. Ceilalti doi ramasi in viata se aflau in stare critica la sosirea echipajelor de interventie. Pentru scoaterea victimelor dintre fiarele maşinii a fost nevoie de intervenţia echipajului de descarcerare. Se pare ca baietii si-au petrecut noaptea la un club din oras. Mai mult, urmare efectuării autopsiei în cazul şoferului, s-a constatat că acesta consumase băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

2 Thoughts to “Tragedie la Cristolţ! O tânără de 17 ani a decedat şi patru tineri au fost răniţi”

  1. dintele

    soferita a avut cumva permis de conducere? daca da, e una, daca nu e totuna!

  2. Este total gresit faptul ca bianca a decedat in momentul in care masina s-a rasturnat peste trupul ei, spune-ti numai prostii pentru a face reclama dar defapt nu stiti povestea reala.
    Deoarece georgiana a pus frana brusc, bainca a dat cu pieptul de bord, atunci a murit! [ cauza? i s-au perforat plamanii] si toata lumea isi da seama ca atunci cnd ti se perforeaza plamanii nu mai ai pic de oxigen !
    Deci practic, cand bibi a fost proiectata prin parbriz, nu mai era.. :(!
    Imi pare f rau pentru Bianca, maxim. 🙁 Dumnezeu s-o odihneasca in pace, si parintilor nu pot sa le adresez decat condoleante si sa treaca mai departe, chiar daca e greu, si nimeni niciodata n-o so uite pe biencutsa:(, sunt sigura ca mama ei traieste un chin in fiecare zi, gandindu-se ca bia nu se va mai intoarce :(! si toti avem o durere in suflet.
    Am auzit ca Adi e bine acum , dar pun pariu ca si el este indurerat, stupefiat si speriat in legatura cu acest incident 🙁 fiind fratele biancai, sanatate familiei si multa putere!
    PS: Georgiana, resemneaza-te, chiar daca e greu. Nu esti singura si nici ultima care face accident, sunt multi adolescenti asa, chiar si adulti , destui :-j! Ai grija de tine.

Leave a Comment