Cărțile de identitate electronice vor fi gratuite

Potrivit normelor stabilite de Uniunea Europeană, românii sunt nevoiți să-și preschimbe actualele buletine cu noile cărți de identitate electronice până în luna august 2031. De la 1 ianuarie 2024, guvernul din România a decis că toate cărțile de identitate electronice vor fi gratuite în următorii cinci ani. Banii sunt acoperiți prin PNRR, iar investiția este estimată de autorități la 150 de milioane de euro.
Potrivit noilor directive, până în 2029, copiii care împlinesc 14 ani până atunci, dar și cei cărora le expiră la termen actuala carte de identitate vor beneficia de această gratuitate. Această facilitate va fi acordată și românilor a căror carte de identitate a fost deteriorată, pierdută sau distrusă într-o calamitate naturală. Măsura a fost adoptată de guvernanți cu scopul de a stimula adopţia acestei noi forme de identificare în era digitală.

2 Thoughts to “Cărțile de identitate electronice vor fi gratuite”

  1. […] Potrivit normelor stabilite de Uniunea Europeană, românii sunt nevoiți să-și preschimbe actualele buletine cu noile cărți de identitate electronice până în luna august 2031. De la 1 ianuarie 2024, guvernul din România a decis că toate cărțile de identitate electronice vor fi gratuite în următorii cinci ani. Banii sunt acoperiți prin PNRR, iar investiția este estimată de autorități la 150 de milioane de euro. Potrivit noilor directive, până în 2029, copiii care împlinesc 14 ani până atunci, dar și cei cărora le expiră la termen actuala carte de identitate vor… Citeste mai mult […]

Leave a Comment