Spitalul Județean de Urgență Zalău va fi mai eficient energetic

În data de 28 noiembrie, Consiliul Județean Sălaj a aprobat proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru clădirea Spitalului Județean de Urgență Zalău” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regional Nord – Vest 2021 – 2027, cu valoarea totală de 59.036.593,8 de lei (TVA inclus). Cu privire la costul suportat de autoritățile locale, s-a aprobat contribuția proprie reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.180.731,87 lei. Totodată, sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura tot din bugetul județului. Prin această investiție se va obține creșterea performanței și eficienței energetice pentru clădirea Spitalului Județean de Urgență Zalău la nivelul celor trei corpuri de clădire cu funcțiuni spitalicești: Corpul C7 (în care funcționează Ambulatoriul de specialitate), Corpul C8 (în care funcționează laboratorul de analize medicale) și Corpul C9 (corpul principal de spitalizare, excluzându-se extinderea realizată în anul 2014 în care funcționează Serviciul de Medicină Legală).

Lucrările de intervenție propuse prin documentația tehnică sunt necesare pentru obținerea unui nivel de performanță energetică asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanță energetică și vor viza următoarele lucrări: reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitare/modernizare a sistemului de încălzire/răcire și de furnizare a apei calde de consum (precum și achiziționarea, înlocuirea, instalarea echipamentelor aferente), instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu din surse regenerabile (inclusiv achiziționarea de echipamente specifice), instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală și ventilare mecanică, cu recuperarea căldurii (inclusiv sisteme de răcire pasivă, pentru asigurarea calităţii aerului interior), reabilitare modernizare a instalaţiei de iluminat aferente clădirii și echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, management energetic integrat pentru clădiri și alte activități care conduc la realizarea obiectivelor proiectului (inclusiv activităţi necesare pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente).

Potrivit datelor furnizate de Consiliul Județean Sălaj se intenționează ca proiectul să fie depus pentru finanțare chiar în acest an sau cel târziu până la sfârșitul lunii ianuarie 2024. Va urma o perioadă în care se va aștepta selectarea proiectului depus și evident că se va ajunge și la organizarea sesiunii de licitație publică. Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii este de 12 luni.

Necesitatea acestui proiect a venit în contextul în care în prezent clădirea Spitalului Județean de Urgență Zalău, cu toate corpurile în care se desfășoară activități medicale, nu este o clădire eficientă energetic în sensul obținerii unui nivel de performanță energetică asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanță energetică.

One Thought to “Spitalul Județean de Urgență Zalău va fi mai eficient energetic”

  1. […] În data de 28 noiembrie, Consiliul Județean Sălaj a aprobat proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru clădirea Spitalului Județean de Urgență Zalău” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Regional Nord – Vest 2021 – 2027, cu valoarea totală de 59.036.593,8 de lei (TVA inclus). Cu privire la costul suportat de autoritățile locale, s-a aprobat contribuția proprie reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.180.731,87 lei. Totodată, sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului… Citeste mai mult […]

Leave a Comment