HC Zalău, învinsă de naţionala de junioare

După zece zile de prefătire fizică intensă, în care handbalistele zălăuane s-au antrenat doar cu mingile medicinale, echipa pregătită de managerul Gheorghe Tadici a susţinut joi dimineaţa primul meci de verificare din această vară. Tehnicianul zălăuan nu a pus însă prea mult accent pe acest meci, fapt pentru care a şi menajat o serie dintre titulare, printre care Beşe, Szucs şi Şomoi.

HC Zalău a început mai bine jocul, care a durat trei reprize a câte 25 de minute, conducând cu 16 – 10 după prima parte. Gheorghe Tadici a început să ruleze întreg lotul, însă nou-intratele nu s-au ridicat la pretenţiile managerului, astfel că naţionala de junioare a României revenit şi a restabilit egalitatea la 27 după primele două reprize. În jocul echipei zălăuane s-a observat tot mai mult faptul că jucătoarele lui Tadici nu au efectuat deloc pregătire tehnico-tactină până la această oră, lucru de care „tricolorele” pregătite de Popa Sevişteanu au profitat, impunându-se la final cu 42 – 34.

Pentru România, cele mai multe goluri au fost marcate de Tănăsie – 7, Safta, Tiron şi Pricopi, fiecare câte şase goluri, în timp ce pentru HC Zalău, Loredana Pera a marcat de cele mai multe ori, având opt reuşite, urmată de Carmina Bădiţă – 6.

„Aşa cum am mai spus, este vorba de două jocuri programate pe ultima sută de metri, prin care am vrut mai mult să ajutăm echipa naţională de junioare. Nu ne-a interesat rezultatul, chiar de aceea nu am introdus o parte din titulare, iar la celelalte le-am dat drumul tuturor să joace. E greu însă când vi de la o altitudine de 1500 de metri şi nici nu ai făcut niciun antrenament cu mingea. M-a interesat să văd atitudinea fiecărei jucătoare şi capacitatea de luptă la această oră”, a precizat tehnicianul Gheorghe Tadici.

HC Zalău va susţine mâine dimineaţă, tot de la ora 10, un nou meci amical, cu Corona Braşov.

One Thought to “HC Zalău, învinsă de naţionala de junioare”

  1. spectator

    mare antrnor, mare echipa! sa pierzi in fata junioarelor nu-i o rusine, dar la un asemenea scor … si la cati bani papa !

Leave a Comment