Oficial, Sălajul este protejat împotriva inundațiilor

Sistemele hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Sălaj sunt în stare bună de funcționare. Specialiști ai instituțiilor implicate în managementul situațiilor de urgență au desfășurat acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor. Acestea au vizat amenajarea complexă Craidorolț – Vârșolț, digul râului Crasna la Șărmășag, lucrarea de apărare de pe râul Zalău, în zona podului CFR de la Șărmășag, acumulările permanente Vârșolț și Sălățig, acumularea nepermanentă Cuceu, lucrările de reprofilare/decolmatare de pe cursurile de apă Crasna în Șimleu Silvaniei și Valea Cristolțel în Surduc și modul în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice/modul în care au fost reactualizate planurile locale de apărare împotriva inundațiilor la Primăriile Sălățig și Horoatu Crasnei. Verificările au urmărit și stocurile de materiale și mijloace de apărare existente în gestiunea SGA Sălaj la acumularea Vârșolț. Comisia de verificare a avut în componență specialiști de la: Administrația Națională „Apele Române”, Administraţiile Bazinale de Apă Someş-Tisa și Crișuri, Sistemul de Gospodărire a Apelor Sălaj, Instituţia Prefectului, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare.

2 Thoughts to “Oficial, Sălajul este protejat împotriva inundațiilor”

  1. […] Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Sălaj sunt în stare bună de funcționare. Specialiști ai instituțiilor implicate în managementul situațiilor de urgență au desfășurat acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor. Acestea au vizat amenajarea complexă Craidorolț – Vârșolț, digul râului Crasna la Șărmășag, lucrarea de apărare de pe râul Zalău, în zona podului CFR de la Șărmășag, acumulările permanente Vârșolț și Sălățig, acumularea nepermanentă Cuce, lucrările de reprofilare/ decolmatare de pe cursurile de apă Crasna… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Dar cu șanțurile cum rămâne?Nu le mai întreține nimeni. Toate sunt colmatate .Pe hârtie viitorul suna bine, și toți bujetarii sunt multumiți .

Leave a Comment