Lelea Floare Bonțe din Marin, cea căreia i se spune Cătănoaia, se află la București, în capitală fiind invitată de reprezentanții unui important producător de ulei și de alte preparate culinare cunoscute. Am sunat-o pe Cătănoaia și mi-a spus că urmează să gătească în București, la Muzeul Țăranului Român. „Ce fac de mâncare? Numai ce știu, nu pot face altceva”, mi-a spus sălăjeanca din Marin. Da, Cătănoaia urmează să pună în practică rețete consacrate, de aici, din Sălaj. Pe socăcița din Marin o cunosc de ani buni. Am întâlnit-o la evenimentele organizate de Patricia Toma, tânăra îndrăgostită de satul său, de locurile natale, cea pe care o felicit pentru tot ceea ce face. Ceea ce vreau să vă spun este că socăcița are 80 de ani și se simte perfect, este vioaie, are poftă de viață, este dornică de muncă, să promoveze tradițiile satului Marin. Dacă nu știți, Floare Bonțe a fost invitată, cu ani în urmă, și la o cunoscută emisiune culinară, juriul fiind impresionat de „păsula-n hospă”, un preparat culinar simplu și gustos. Să nu uităm că de astfel de oameni trebuie să avem grijă.
Sursa foto: Patricia Toma
[…] Lelea Floare Bonțe din Marin, cea căreia i se spune Cătănoaia, se află la București, în capitală fiind invitată de reprezentanții unui important producător de ulei și de alte preparate culinare cunoscute. Am sunat-o pe Cătănoaia și mi-a spus că urmează să gătească în București, la Muzeul Țăranului Român. „Ce fac de mâncare? Numai ce știu, nu pot face altceva”, mi-a spus sălăjeanca din Marin. Da, Cătănoaia urmează să pună în practică rețete consacrate, de aici, din Sălaj. Pe socăcița din Marin o cunosc de ani buni. Am întâlnit-o la… Citeste mai mult […]