Nereguli grave la Kaufland Zalău și amenzi usturătoare

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord – Vest (CRPC RNV) Cluj, în data de 11 octombrie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj (CJPC Sălaj), sub coordonarea comisarului şef al CRPC RNV Cluj, Lucian RUS, a desfășurat o acțiune tematică de control în judetul Sălaj, la operatorul economic SC Kaufland România Societate în Comandită. Verificările au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorul economic.

Neregulile constatate au fost multe și cu impact direct asupra vieții consumatorilor. Comisarii CJPC Sălaj au identificat în teren mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • folosirea unei vitrine neigienizate corespunzător, cu lichid scurs, închis la culoare;
  • legume și fructe depreciate, improprii consumului uman;
  • produse ieșite din perioada de promoție în ziua precedentă, prețul afișat la raft fiind cel de la promoție iar la casa de marcat prețul era integral;
  • rafturi pentru produsele expuse și produse expuse la comercializare cu urme de praf și de adeziv;
  • folosirea unor coșuri de reziduuri fără capace, în zona de grill;
  • folosirea unor frigidere de depozitare a puilor cu garnituri murdare;
  • paviment neigienizat corespunzător.

Pornind de la neregulile constatate, echipa de control a aplicat șapte amenzi, în valoare de 65.000 lei. Totodată, au fost dispuse următoarele măsuri complementare de:

  • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme (legume fructe, pui), în valoare de 700 lei;
  • oprirea temporară de la comercializare a produselor enumerate în valoare de 15.000 lei;
  • oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru vitrinele frigorifice din zona grill.

La recontrolul desfășurat în data de 13 octombrie, comisarii CJPC Sălaj au constatat aducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse pentru zona grill, precum și remedierea deficiențelor anterior constatate. Comisarului şef al CRPC RNV Cluj și Dorel Fechete – comisar șef adjunct al CJPC Sălaj, precizează că „vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor la nivel de județ, indiferent de operatorul economic, prin măsuri urgente de conformare și inclusiv prin sancțiuni contravenționale complementare”.

3 Thoughts to “Nereguli grave la Kaufland Zalău și amenzi usturătoare”

  1. […] Potrivit informațiilor puse la dispoziție de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord – Vest (CRPC RNV) Cluj, în data de 11 octombrie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj (CJPC Sălaj), sub coordonarea comisarului şef al CRPC RNV Cluj, Lucian RUS, a desfășurat o acțiune tematică de control în judetul Sălaj, la operatorul economic SC Kaufland România Societate în Comandită. Verificările au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorul economic. Neregulile constatate au fost multe și cu impact direct asupra vieții consumatorilor. Comisarii CJPC… Citeste mai mult […]

  2. Lenuta

    F bine! Dați pe ei cu amenzile! Suspendați-le și activitatea!!!!Îți bat joc de consumatori!!!

Leave a Comment