Manualul călătorului econom – 6 moduri inteligente de a vedea lumea

Uneori se poate părea că a călători cu un buget restrâns poate să ne răpească un pic din magie. Însă, nu este chiar așa. Faptul de a fi un pic strâmtorat financiar poate provoca frustrări ocazionale, dar poate fi, de asemenea, și destul de grozav. Este un mod de a te forța să gândești ca un localnic, să devii creativ și, în general, să ai o aventură pe cinste încercând să-ți dați seama de toate și o experiență mai bogată pe care să o iei cu tine acasă.

Cum să reușești cu un buget restrâns să ai o călătorie de neuitat?

  1. Caută zboruri accesibile

Caută zboruri Bucuresti accesibile pentru a economisi bani și a-ți planifica călătoria cu buget redus. Cu o agenție de turism:

  • Economisești timp alegând cele mai atractive zboruri disponibile;
  • Ai opțiunea de anulare gratuită;
  • Ai posibilitatea de a achiziționa servicii suplimentare pentru a-ți îmbunătăți călătoria.
  1. Stabilește un buget zilnic de călătorie

Stabilește-ți un buget zilnic în funcție de ceea ce te aștepți să cheltuiți în fiecare zi sau în funcție de cât timp intenționezi să stai pe drum și asigură-te că ții cont de așteptările tale pentru călătorie.

Planificarea de a sta în hoteluri șic și de a bifa fiecare lucru de pe lista de dorințe care îți iese în cale va necesita în mod evident un pic mai multe cheltuieli decât, să zicem, să stai într-un cămin de hostel și să te răsfeți cu o activitate ocazională obligatorie.

Stabilește-ți bugetul de călătorie în funcție de tipul de călătorie pe care dorești să-l faci. Uneori vei depăși, alteori vei fi mult sub, dar cu puțină disciplină, cheltuielile zilnice se vor echilibra de la sine;

  1. Urmărește-ți cheltuielile cu o aplicație de buget

Când te-ai decis asupra bugetului de călătorie, cea mai bună modalitate de a te ține de el este să înregistrezi fiecare leu cheltuit într-o aplicație de buget. Totul este notat și, la fiecare câteva săptămâni, îl poți verifica pentru a vedea exact unde se duc banii și unde ar putea fi nevoie să reduci cheltuielile. Dacă ai nevoie de un bilet pentru zboruri Timisoara, poți să le “prinzi” pe cele accesibile ca preț la agenții de turism de încredere, așa cum este eSky;

  1. Pregătește-ți propriile mese

Încercarea mâncării naționale este o parte esențială pentru a experimenta un loc, o excursie în Mexic pur și simplu nu contează dacă nu mănânci niciodată un taco, dar, de dragul contului tău bancar, nu trebuie să mănânci în oraș la fiecare masă. Vizitează piața locală, selectează cele mai bune produse proaspete și pregătește o masă gustoasă și sățioasă – chiar dacă bucătăria micuță a hostel-ului tău îți oferă doar o tigaie și niște condimente. În general, încearcă să-ți pregătești singur micul dejun sau găsește un hostel care îl are inclus. Alege să mănânci în oraș  pentru prânz sau cină și să gătești pentru restul meselor. În cazul călătoriilor către destinații turistice populare, unde prețurile restaurantelor sunt adesea umflate, poate fi util să te planifici din timp – împachetează câte ceva sau adu-ți gustări;

  1. “Activează” la nivel local

De la a lua autobuzul și a mânca în micul restaurant de la parter, până la a face cumpărături la piața locală și a sta la o pensiune de familie, activând la nivel local este cel mai bun mod de a te descurca cu bani puțini. Ai mult mai multe șanse să obții un preț mai bun pentru lucruri, precum și să te apropii de cultură și să sprijini economia locală, mai degrabă decât marile multinaționale. Deoarece mulți turiști ies în evidență ca un deget de la picior, s-ar putea să fii lovit de o taxă de turism, dar, perfecționându-ți abilitățile de târguială, este ușor să ajungi la un compromis rezonabil pentru ambele părți;

  1. Călătorește cu persoane care au un buget similar

Să te însoțești cu cineva care cheltuiește la fel ca tine este una dintre cele mai ușoare modalități de a vedea lumea cu un buget redus. Poți cunoaște pe cineva la hostel cu care să ieși împreună la cină sau prânz, și să petreceți o seară minunată împreună. Sau poți pleca direct de acasă cu o familie de prieteni care au aceleași valori ca și tine.

Astfel, călătoriile cu buget redus pot oferi experiențe neprețuite și o perspectivă autentică asupra destinațiilor. Pentru a le aborda cu succes, planificarea atentă și flexibilitatea sunt cheile. Astfel, te vei putea bucura de aventura călătoriilor la maximum, economisind bani și creând amintiri de neuitat în același timp.