33,9 milioane de euro pentru fermierii români afectați de secetă

Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane euro, ca daune pentru acoperirea efectelor secetei de anul trecut. Banii provin din Fondul de Solidaritate al UE, care asigură asistență financiară în cazul unei catastrofe naturale. Țara noastră a solicitat ajutorul ca urmare a pagubelor din cele trei vârfuri ale secetei de anul trecut, din lunile martie, aprilie și intervalul iulie-august.
Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul European, la propunerea Comisiei, după analiza datelor trimise de România. Banii reprezintă ajutorul pe care UE îl dă României la nevoie, prin instrumentul Fondului de Solidaritate, creat special pentru compensarea daunelor companiilor care activează pe piața europeană. Astfel, fermierii români ale căror producții au fost afectate de seceta din anul trecut vor primi fondurile necesare pentru acoperirea daunelor și asigurarea rulajului necesare producției din anii următori.
Biroul de presă al PNL
(P)

4 Thoughts to “33,9 milioane de euro pentru fermierii români afectați de secetă”

  1. […] Uniunea Europeană va acorda României un ajutor de 33,9 milioane euro, ca daune pentru acoperirea efectelor secetei de anul trecut. Banii provin din Fondul de Solidaritate al UE, care asigură asistență financiară în cazul unei catastrofe naturale. Țara noastră a solicitat ajutorul ca urmare a pagubelor din cele trei vârfuri ale secetei de anul trecut, din lunile martie, aprilie și intervalul iulie-august. Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul European, la propunerea Comisiei, după analiza datelor trimise de România. Banii reprezintă ajutorul pe care UE îl dă României la… Citeste mai mult […]

  2. George

    Mai terminati cu atâta lauda! Nu-i meritul foștilor PD-L-ei!!!

  3. Flavia

    Numai când ii vezi vorbind pe cei din conducerea PNL, foști pdl-ei , alte bode , “proaspătul” ciuca, etc îți dai seama de capacitatea lor intelectuala! Dacă mai și analizezi , ți se confirma!!! Apropo: am scris cu litera mică numele lor intenționat!!!

Leave a Comment