Finanțiștii sălăjeni continuă protestul „spontan”

Este a doua zi consecutivă în care angajații din cadrul Finanțelor Publice Sălaj protestează. Protestul spontan a început la ora 10.15 și nu se știe exact cât va dura. Acțiunea este legată de o listă generoasă de revendicări pe care guvernanții au respins-o, din nou, în seara de 24 august. Prin urmare, finanțiștii din toată țară continuă protestele spontane, fără sprijinul liderilor de sindicat, și cer de urgență rezolvarea problemelor care-i deranjează. Cele mai importante doleanțe ale lor sunt legate de păstrarea veniturilor și egalizarea salariilor la nivel maxim în plată, actualizarea salariilor la inflație. Totodată, ei mai cer să nu se reducă personalul și desigur că își doresc mult așteptatul statut al finanțiștilor, despre care am mai vorbit în articolul anterior. Protestele sunt spontane și prin urmare angajații decid când pornesc și când opresc protestele, când stau și când se apucă de treabă. Activitatea în cadrul Finanțelor Publice este parțial blocată, la această oră funcționează doar câteva ghișee. Sunt mulți contribuabili nemulțumiți de faptul că nu își pot depune ordinele de plată precum și alte documente în cadrul instituției. Astăzi oricum este program scurt, nimeni nu comunică dacă activitatea va mai fi reluată în cursul zilei.

Vicepreședintele SED-LEX Sălaj, Vlasin Ioan, ne-a confirmat faptul că „nu s-a materializat nimic din lista de revendicări cu care s-a mers la Guvern în data de 24 august, cererile noastre au rămas tot neaprobate. Prin urmare, negocierile continuă. La această oră încă nu s-a luat o hotărâre la nivel național, la nivel de sindicat. Angajații din sistem fac proteste spontane în toată țara, fără sprijinul sindicatelor. Avem din nou protest spontan și în Sălaj”.

6 Thoughts to “Finanțiștii sălăjeni continuă protestul „spontan””

  1. Anonim

    Nici amu nu le-o dat pixuri ??

    1. Anonom

      Intreb doar. În timpul pandemiei, când au fost platiti cu salar 100%, declarau ca lucrează in online, dar de fapt nu aveau nici o legatura cu munca in online, de ce nu au facut greva să nu fie platiti? Jumatate din angajatii de la finante nu au obiectul muncii.

  2. […] Este a doua zi consecutivă în care angajații din cadrul Finanțelor Publice Sălaj protestează. Protestul spontan a început la ora 10.15 și nu se știe exact cât va dura. Acțiunea este legată de o listă generoasă de revendicări pe care guvernanții au respins-o, din nou, în seara de 24 august. Prin urmare, finanțiștii din toată țară continuă protestele spontane, fără sprijinul liderilor de sindicat, și cer de urgență rezolvarea problemelor care-i deranjează. Cele mai importante doleanțe ale lor sunt legate de păstrarea veniturilor și egalizarea salariilor la nivel maxim în… Citeste mai mult […]

  3. Anonim

    Prin digitalizare se poate renunta la jumatate dintre ei , restul pot merge la privat lajumatate din salariu.

    1. Anonim

      Nu amintesc nimic de digitalizare , nu le convine

  4. Anonim

    Spontanul nu poate fi continuat.Se cearta cu DEX-ul.

Leave a Comment