Culmea perseverenţei: A doua tentativă de suicid, eşuată

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitatea Cuceu, a încercat să-şi pună capăt zilelor, duminică seara, la numai două săptămâni de când a mai avut o tentativă de suicid. Dacă la prima încercare şi-a legat o funie la gât, fiind salvat, însă, la timp de către vecini, la a doua tentativă, acesta s-a aruncat în gol de pe un stâlp de tensiune, suferind leziuni grave. Cert este că, în ambele dăţi, tânărul se afla în comă alcoolică.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pompierii au fost solicitaţi, duminică, pentru a salva o persoană rănită în urma unei tentative de suicid. „Tânărul în vârstă de 22 de ani s-a aruncat în gol de pe un stâlp de tensiune. În impactul cu solul, acesta a suferit leziuni grave. Echipajul ajuns la faţa locului i-a acordat primul ajutor rănitului, acesta fiind stabilizat şi transportat cu ambulanţa la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Localnicul din Cuceu a fost dus la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, pacientul în vârstă de 22 de ani a suferit un politraumatism prin cădere de la un nivel la altul, tentativă de suicid, prezentând o contuzie de coloană dorso-lombară, fractură costală şi halenă alcoolică. „Pacientul a fost stabilizat şi internat la Secţia de Psihiatrie a spitalului, unde va mai rămâne sub supraveghere medicală”, ne-a declarat Corduţa Puşcaş.
Reamintim că bărbatul nu se află la prima „abatere” de genul. În data de 28 iunie a anului în curs, acesta a încercat să se spânzure în propria locuinţă. Doar vecinii l-au scăpat din ghearele morţii, care, văzând ce pune la cale, au sărit în ajutorul acestuia şi au tăiat frânghia din jurul gâtului. La faţa locului au fost solicitaţi să intervină şi pompierii militari. „Până la sosirea echipajului la faţa locului, tânărul de 22 de ani a fost salvat de vecini. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital”, a afirmat purtătorul de cuvânt Jacodi.
Potrivit reprezentantului spitalului, tânărul a fost adus la unitate în urma unei tentative de suicid prin spânzurare, fiind în comă alcoolică. A fost
internat la Secţia de Psihiatrie, primind îngrijiri medicale de specialitate.
Din informaţiile furnizate de primarul oraşului Jibou, Eugen Bălănean, originar din localitatea în care a avut loc incidentul, tânărul provine dintr-o familie dezorganizată. „Acesta locuieşte împreună cu mama sa, nefiind căsătorit. Tânărul a mai creat probleme în comunitate, fiind implicat deseori în tot felul de probleme, provocate mai ales pe fondul consumului de alcool”, ne-a spus primarul Bălănean.

Potrivit acestuia, tânărul are deschis pe numele său un dosar de cercetare penală pentru că ar fi dat foc unei anexe gospodăreşti din sat.

Mihaela Oprea

Leave a Comment