S-au confiscat nouă sute de metri cubi de cherestea care existau doar pe hârtie

În perioada 2 – 6 august, poliţiştii Biroului Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de lemne. În urma controalelor, oamenii legii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În urma inventarierii stocului faptic al unei societăți comerciale care activează în domeniul prelucrării si comercializării materialului lemnos s-a constatat că firma deținea doar pe hârtie 453 de metri cubi de cherestea de rășinoase. În urma controlului efectuat la un depozit neautorizat deținut de aceeași firmă, polițiștii au mai dispus confiscarea a 460 de metri cubi de cherestea de rășinoase deținuți tot ilegal. S-a mai constatat și faptul că reprezentanții depozitului au expediat trei transporturi de material lemnos, în volum de peste 10 metri cubi, folosind avize de însoțire din care nu rezulta clar proveniența legală a acestuia. Din datele găsite la fața locului a reieșit faptul că societatea comercială în cauză a emis 10 avize de însoțire fictive.

În total s-au confiscat 913,10 metri cubi de cherestea de rășinoase, în valoare de 844.588,06 lei.

Societatea comercială găsită vinovată a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010. S-a întocmit și un dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunilor de transport de material lemnos în volum de peste 10 metri cubi fără documente specifice de transport și fals informatic.

One Thought to “S-au confiscat nouă sute de metri cubi de cherestea care existau doar pe hârtie”

  1. […] În perioada 2 – 6 august, poliţiştii Biroului Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de lemne. În urma controalelor, oamenii legii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. În urma inventarierii stocului faptic al unei societăți comerciale care activează în domeniul prelucrării si comercializării materialului lemnos s-a constatat că firma deținea doar pe hârtie 453 de metri cubi… Citeste mai mult […]

Leave a Comment