Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023, Australia – Noua Zeelandă

OPTIMI DE FINALĂ
AUSTRALIA – DANEMARCA 2-0 (1-0)
7 august, ora 13.30, (22.30 ora locală), Sydney, stadion – Olympic Stadium, au asistat 75.784 spectatori
Arbitrul de centru: Rebecca Wech Anglia
Cei doi antrenori Gustavsson, Australia şi Sondegaard, Danemarca au folosit acelasi sistem de joc 4-4-2, Danemarca la a cincea participare .
Primele 15 minute de joc au fost de tatonare reciprocă, fără mari ocazii de poartă, cu excepţia fazei din minutul 10, când decarul danez Harder trage tare pe lângă poartă. Tot ea, în minutul 16 şutează în braţele portăriţei australiene Arnold.
În minutul 22 asistăm la primul corner al meciului, execută Madsen şi portăriţa din Ţara Cangurilor respinge cu mare dificultate.
În minutul 29, tabela de marcaj suferă prima modificare, Australia la primul şut pe spaţiul porţii marchează prin Foord, campioană a Angliei cu Arsenal, după o gravă greşeală daneză, trimite balonul în poartă printre picioarele portăriţei Cristensen. În minutul 38, Foord trimite o minge înaltă în careul de 16 metri care trece prin faţa porţii daneze şi nimic nu se mai întâmplă în cele două minute de prelungiri.
La reluare, echipa din Ţara lui Hamlet şi a reginei Margareta, încearcă să echilibreze situaţi din teren şi de pe tabela de marcaj, prin Madsen în minutul 54, care dacă urmărea mai atent mingea putea fi un pericol pentru Arnold. În minutul 55, Harder şutează la poartă, fără forţă însă şi Arnold prinde mingea în braţe. În minutul 65, Foord şi Egmond puteau să ridice scorul pentru Australia în urma unei faze pornite de la limita ofsaidului. Canonada de la poarta daneză din minutele 67, 68, 69 prin lovituri consecutive de colţ, anunţa golul care plutea în aer.
În minutul 70, tabela de marcaj suferă ultima modificare, Raso, jucătoarea lui Real Madrid, marchează din interiorul careului mic în colţul lung. Ăsta da pragmatism, două şuturi pe poartă, două goluri.
În minutul 86, Harder căpitanul Danemarcei, trimite peste transversală din interiorul careului mare. În cele cinci minute de prelungiri, singurul lucru notabil a fost schimbarea MVP-ului partidei, Foord, pentru a primi aplauzele celor peste 75.000 de spectatori. Să-i dăm Cezarului ce-i a Cezarului!
Victorie fără mari emoţii pentru Australia, care va bifa a patra prezenţă în sferturile mondiale. Australia, mai pragmatică, mai bine organizată, posesie mai bună, s-a apărat foarte bine, e bine că merge mai departe fiindcă stadioanele vor fi pline în continuare.

Date statistice:
Cartonaşe galbene: 0 – 1
Posesie: 47% – 53%
Ocazii de gol: 10 – 13
Şuturi pe poartă: 3 – 3
Cornere: 4 – 2
Lovituri libere: 10 – 8

În primul meci al zilei, Anglia a învins Nigeria cu 3-1 după prelungiri şi executare loviturilor de la 11 metri.

profesor de istorie Dumitru Bârjac, Păuşa

2 Thoughts to “Campionatul Mondial de Fotbal Feminin 2023, Australia – Noua Zeelandă”

  1. […] OPTIMI DE FINALĂ AUSTRALIA – DANEMARCA 2-0 (1-0) 7 august, ora 13.30, (22.30 ora locală), Sydney, stadion – Olympic Stadium, au asistat 75.784 spectatori Arbitrul de centru: Rebecca Wech Anglia Cei doi antrenori Gustavsson, Australia şi Sondegaard, Danemarca au folosit acelasi sistem de joc 4-4-2, Danemarca la a cincea participare . Primele 15 minute de joc au fost de tatonare reciprocă, fără mari ocazii de poartă, cu excepţia fazei din minutul 10, când decarul danez Harder trage tare pe lângă poartă. Tot ea, în minutul 16 şutează în braţele portăriţei… Citeste mai mult […]

  2. […] OPTIMI DE FINALĂ AUSTRALIA – DANEMARCA 2-0 (1-0) 7 august, ora 13.30, (22.30 ora locală), Sydney, stadion – Olympic Stadium, au asistat 75.784 spectatori Arbitrul de centru: Rebecca Wech Anglia Cei doi antrenori Gustavsson, Australia şi Sondegaard, Danemarca au folosit acelasi sistem de joc 4-4-2, Danemarca la a cincea participare . Primele 15 minute de joc au fost de tatonare reciprocă, fără mari ocazii de poartă, cu excepţia fazei din minutul 10, când decarul danez Harder trage tare pe lângă poartă. Tot ea,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment