Zeci de copii sălăjeni învață tehnici de supraviețuire într-o tabără de cercetași

Aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani participă la tabăra „Micul cercetaș” organizată de Clubul de Orientare Sportivă „Pro-Silva” Zalău și Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania” din Șimleu Silvaniei.

Copiii învață de la specialiști tehnici esențiale de supraviețuire: cum să facă focul în pădure, cum își pot amenaja un adăpost în mijlocul naturii, cum își pot asigura hrană, tehnici de captare și filtrare a apei, cățărare, ce trebuie să facă dacă se rătăcesc în pădure, acestea sunt doar câteva întrebări la care participanții primesc răspunsuri teoretice și practice în cadrul taberei, eveniment care se desfășoară în aceste zile în munții Apusei, la Stâna de Vale. Coordonatorul taberei este Florin Dârjan, subofițer la Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” din Șimleu Silvaniei. Tabăra îmbină activitățile practice cu cele de relaxare, iar copiii mai mici sunt însoțiți de părinți. Toate activitățile sunt atent supravegheate și coordonate de personal specializat și autorizat. Tabăra include și vizitarea unor importante obiective turistice: peșteri, vârfuri muntoase, cabane și alte puncte de interes.

3 Thoughts to “Zeci de copii sălăjeni învață tehnici de supraviețuire într-o tabără de cercetași”

  1. […] Aproximativ 20 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani participă la tabăra „Micul cercetaș” organizată de Clubul de Orientare Sportivă „Pro-Silva” Zalău și Regimentul 69 Artilerie Mixtă „Silvania” din Șimleu Silvaniei. Copiii învață de la specialiști tehnici esențiale de supraviețuire: cum să facă focul în pădure, cum își pot amenaja un adăpost în mijlocul naturii, cum își pot asigura hrană, tehnici de captare și filtrare a apei, cățărare, ce trebuie să facă dacă se rătăcesc în pădure, acestea sunt doar câteva întrebări la care participanții primesc răspunsuri… Citeste mai mult […]

  2. Doru

    Nu-s proaste reactiile tale Anonymus, dar ar trebui sa te angajezi si la un ziar de Salaj, sa-i mai consiliezi pe acesti debutanti. Nu cred ca esti profesor ca ai mai facut greseli de limba, dar, azi, si aceasta categorie sociala mai derapeaza!

  3. Anonim

    Doru, cu gramatica stai destul de slab. Verifică folosirea virgulei în postare.

Leave a Comment