Rutina perfectă pentru un ten sănătos în trei pași simpli

Este foarte important ca atât femeile, cât și bărbații, să aibă grijă de tenul lor. Indiferent de tipul de ten de care dispuneți, o rutină zilnică adecvată își va face simțită prezența. Veți avea un chip mai frumos și luminos, ce va atrage toate privirile. În articolul de azi vrem să vă ajutăm să vă formați o rutină de îngrijire a pielii în trei pași simpli. Vă vom vorbi despre produsele de care aveți nevoie și cum vă ajută ele tenul pe o durată îndelungată, și ne vom împărți pe categorii: femei și bărbați. Să începem!

  • Rutina de îngrijire a pielii pentru femei

O rutină sănătoasă nu trebuie să conțină zeci de produse. Sunt de ajuns trei sau poate patru, care își vor face treaba de minune. Indiferent de tipul de ten pe care îl aveți – ten normal, mixt, uleios sau uscat – pașii următori oferiți de noi trebuie urmați îndeaproape, pentru rezultate vizibile.

Primul pas – constă în spălarea feței cu un gel de curățare. Dimineața, după un somn odihnitor, prindeți-vă părul și clătiți tenul cu apă rece din abundență. Apa rece va avea un impact de înviorare a texturii pielii și va face cearcănele să dispară. Va funcționa ca o alarmă de trezire pentru chipul dumneavoastră. Urmează să spumați fața bine cu gelul de curățare, să clătiți din nou și să tamponați tenul cu un prosop moale. Și iată cum primul pas a fost îndeplinit! Puteți alege un gel de curățare cu particule exfoliante, pentru un plus de luminozitate, un gel spumant, pentru o curățare intensă, sau un gel simplu, ce vă va lăsa pielea curată și hidratată.

Pasul doi – constă în aplicarea unui ser cu vitamine. Alegeți serul cu vitamina C pentru un ten luminos și întinerit, sau serul cu acid hialuronic, pentru un ten ferm. Puneți câteva picături în palmă și aplicați pe pielea uscată.

Pasul trei – constă în aplicarea cremei de zi. Atunci când alegeți crema pentru ten este foarte important să vă decideți asupra unui brand ce folosește produse naturale. Printre cele mai îndrăgite mărci se numără și CeraVe, ce oferă pielii o hidratare de excepție. Acest brand folosește ceramide – componente esențiale ale pielii, ce formează bariera sa de protecție – și tehnologia MVE – un sistem patentat multifazic de emulsie ulei-în-apă ce protejează pielea pe durata întregii zile. De aceea vă recomandăm să îndepliniți acest pas cu produsul CeraVe crema hidratanta, pentru rezultate uimitoare.

Pas opțional – ultimul pas din rutina dumneavoastră zilnică, deși opțional, ar trebui să fie aplicarea cremei cu SPF. Puteți opta din nou pentru brandul menționat anterior, fiind testat dermatologic și de încredere. CeraVe cremă hidratantă cu protecție UV va pune o barieră peste pielea dumneavoastră și o va feri de îmbătrânirea prematură.

  • Rutina de îngrijire a pielii pentru bărbați

După ce ne-am concentrat asupra doamnelor, este timpul să ne îndreptăm atenția și către domni. Și bărbații trebuie să aibă grijă de pielea lor, în special pentru că are tendințe de îngrășare și asprime. Haideți să vedeți ce rutină v-am pregătit!

Primul pas – asemenea rutinei femeilor, primul pas în cea a bărbaților este tot spălarea cu un gel de curățare. Alegeți un gel delicat, fără particule exfoliante sau spume. Cel simplu își va face treaba la perfecție. Clătiți fața cu apă rece, pentru revigorare, spălați cu gelul adecvat, și tamponați pielea cu un prosop moale până la uscare.

Pasul doi – pentru un ten cât mai curat și o absorbție cât mai mare a produselor în piele, vă recomandăm bărbieritul. După folosirea aparatului special, utilizați o cremă after shave adecvată. Optați pentru un produs fără alcool, pentru a evita iritațiile nedorite. Veți obține un chip luminos și strălucitor. Însă, dacă barba este cea mai prețioasă comoară a dumneavoastră, atunci nu o bărbieriți! Vă puteți continua rutina liniștit, chiar și cu păr facial. Înlocuiți after shave-ul cu un ser de barbă sau ceară ce vă vor lăsa firele de păr mai mătăsoase ca niciodată.

Pasul trei – constă în aplicarea cremei. Și în cazul bărbaților, produsul CeraVe cremă hidratantă își va face treaba de minune. Aplicați pe piele și masați ușor până la absorbție, fie pe toată fața, fie doar pe pomeți, pentru bărboși. Veți avea un ten ferm și neted.

Iată-ne ajunși la final. După curățarea pielii, aplicarea produsului CeraVe cremă hidratantă poate fi considerat cel mai important pas, peste care să nu treceți niciodată. Fiindcă gelurile de skincare curăță în profunzime, după uscare puteți rămâne cu senzația că vă strânge pielea. De aceea, crema de la CeraVe vă va sări în ajutor cu rehidratarea de lungă durată. Acum că ați aflat pașii pentru o rutină sănătoasă, nu ezitați să vă sfătuiți și cu cei apropiați, pentru mai multe ponturi.