Armă neletală și muniție, confiscate de polițiști

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 12 controale privind modul de păstrare și asigurare a securității armelor. În data de 29 iulie a avut loc o percheziție domiciliară, în localitatea Buciumi, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În casa percheziționată s-a găsit o armă neletală de tir sportiv, deținută fără drept.

Oamenii legii au intervenit și la Românași, unde au identificat un bărbat de 79 de ani, care deținea fără drept o componentă esențială de armă letală, de vânătoare.

În ambele cazuri continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

În urma perchezițiilor și a controalelor efectuate, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală de tir sportiv, o armă de vânătoare, o țeavă de rezervă pentru armă de vânătoare și muniție de diferite calibre. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 295/2004 și amenzi de 5.000 de lei. S-au dispus și două măsuri complementare de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

2 Thoughts to “Armă neletală și muniție, confiscate de polițiști”

  1. […] Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 12 controale privind modul de păstrare și asigurare a securității armelor. În data de 29 iulie a avut loc o percheziție domiciliară, în localitatea Buciumi, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În casa percheziționată s-a găsit o armă neletală de tir sportiv, deținută fără drept. Oamenii legii au intervenit și la Românași, unde au identificat un bărbat de 79 de ani, care deținea fără drept… Citeste mai mult […]

  2. […] Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 12 controale privind modul de păstrare și asigurare a securității armelor. În data de 29 iulie a avut loc o percheziție domiciliară, în localitatea Buciumi, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a unui bărbat de 35 de ani, bănuit de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. În casa percheziționată s-a găsit o armă neletală de tir sportiv, deținută fără drept. Oamenii legii au intervenit și la Românași, unde au identificat un bărbat de 79 de ani,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment